Domácí thajská chilli omáčka
Napsal: 05 srp 2010 15:41
Recept: domácí thajská chilli omáčka
9 ks Birds Eye chilli, jemně nasekané
1/2 hrnku rýžového octa
1 palec čerstvého zázvoru, mletého
1 hrnek cukru
3 stroužky česneku, utřený
2 lžíce nasekaných lístků koriandru
1/2 lžičky papriky
1/2 hrnku vody
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce limetové šťávy
1 čajová lžička soli
Do hrnce dáme nasekané chilli, cukr, vodu, rýž. ocet, papriku, česnek a sůl. Přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud směs nezačne tvořit hustý sirup.
Nyní přidáme thajskou rybí omáčku a citronovou šťávu a podusíme další 1 minutu.
Přendáme do sklenice a před podáváním necháme vychladnout.
Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.
9 ks Birds Eye chilli, jemně nasekané
1/2 hrnku rýžového octa
1 palec čerstvého zázvoru, mletého
1 hrnek cukru
3 stroužky česneku, utřený
2 lžíce nasekaných lístků koriandru
1/2 lžičky papriky
1/2 hrnku vody
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce limetové šťávy
1 čajová lžička soli
Do hrnce dáme nasekané chilli, cukr, vodu, rýž. ocet, papriku, česnek a sůl. Přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud směs nezačne tvořit hustý sirup.
Nyní přidáme thajskou rybí omáčku a citronovou šťávu a podusíme další 1 minutu.
Přendáme do sklenice a před podáváním necháme vychladnout.
Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.