Základní hot chilli sauce / pálivá chilli omáčka
Napsal: 05 srp 2010 15:27
Základní hot chilli sauce Základní pálivá chilli omáčka
1 CUP (v UK) = 280 militrů
250 g velké čerstvé červené papriky
1 lžíce soli
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce tamarinové šťávy nebo bílého octa
2 lžíce horké vody
1 špetka cukru
Dejte papričky do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Dobře osušte.
Dejte papričky do mixéru, přidáme ostatní přísady a směs dohladka rozmixujeme.
Omáčku dáme na pánev a vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 8 minut.
Omáčka může být uložena v chladu ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 týdnů.
Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.
1 CUP (v UK) = 280 militrů
250 g velké čerstvé červené papriky
1 lžíce soli
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce tamarinové šťávy nebo bílého octa
2 lžíce horké vody
1 špetka cukru
Dejte papričky do hrnce s vroucí vodou a vařte 2 minuty. Dobře osušte.
Dejte papričky do mixéru, přidáme ostatní přísady a směs dohladka rozmixujeme.
Omáčku dáme na pánev a vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 8 minut.
Omáčka může být uložena v chladu ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 týdnů.
Omáčka se hodí jako marináda na kuřecí a vepřové maso.