Stránka 1 z 1

TOP 3 Chilli omáčky od Erbena

Napsal: 13 říj 2016 10:01
od Erben61
Ahoj ještě sice není zdaleka konec, ale letos jsem se do toho opřel a do dnešního dne jsem vyrobil deset verzí chilli omáček s různým ovocně-zeleninovým podílem. Mám teď trochu času, tak jsem podle ohlasů a na základě pár žádostí o recept, to dal do hromady a podělím se s Vámi o recept. Podotýkám, že to není úplně přesný recept, jakože s kořením pracuji zásadně od oka.Zrovna tak ve většině případů ani nemám zaznamenán poměr a druhy chilli, faktem je že vyrábět komerčně, bylo by třeba tyto recepty jaksi upevnit a vymakat do přesných gramáží.Recepty jsou řazeny ne podle úspěchu ,ale podle pořadí kdy vznikaly a k tomu chci dodat, že opakování je nejen matka moudrosti ale i zručnosti a zkušenosti. Toto moudro tvrdí experimentování.

Barbaric Roses : zvýšený ovocný podíl.

1 krabka mrkve
1 krabka rudých sladkých paprik
1 krabka jablek
1 krabka nektarinek
1 krabka švestek
1 rajský protlak
med-zkaramelizovaný
směs chilli s převahou habaner
cukr, sůl, ocet, skořice, pár snítek tymiánu, koření do svařeného vína- trochu :thumbup:

34578
35161

Hruška & Brusinka aneb The Spirit of the Llano Estacado :

Tato je výborně fotograficky zdokumentována, tak jen dodám, že pod pojmem krabka můžeme dosadit třeba plastový košíček v kterém se prodává ovoce po kilogramech nebo také používám krabice od salátů z výroben, svého času se v nich třeba prodával i tabák. Nakonec můžete použít i plastové misky do mikrovlnky, v podstatě jde o množství a poměr.

34618

Zde dodám, že k dochucení jsem kromě zobrazeného, použil sůl, ocet, cukr, vanilkový cukr a také, že proslazené brusinky se přidávají až do hotové, rozmixované omáčky, před plněním do sklenic.

Viking Raids :

I tomto případě použiju fotododokumentaci:
35128
35126

Dochucení klasicky sůl, cukr, ocet balsamico a navíc sirup lesní směs. Chilli je směs s převahou Scotch Bonnet.

Dodám, že dýni a papriku jsem předpekl a do hotové omáčky jsem vložil podušené kousky chilli a proslazené brusinky, před plněním do sklenic. Při sterilizování se v omáčce chuti ještě spojí a kousky chilli dodají grády.


No snad jsem to podal dost přehledně, fakt nejsem příznivcem psaných receptů na gramy a mililitry.
Snad Vám bude tento můj počin inspirací a budu rád za ohlasy, jak se Vám to případně povedlo. :thumbup: :thanx: :tiphat: