Rajčatová extra pálivka
Napsal: 12 říj 2016 09:04
Zdravím všechny plechový huby,
po přečtení spousty receptů z fóra sem si taky doma uklohnil tu svojí první majdu. Myslel sem si, že napoprvý to bude propadák, kterej bych neukázal ani před vlastní tchýní, ale světě div se ono to i chutná. Nic podobnýho jsem tu nenašel a i kdyby jo, tak věřte, že to chutná skvěle. Potřeboval sem na to nějaký hodně pálivý chilli papričky a doma mi roste post46960.html?hilit=%C5%BElut%C3%A1%20carolina#p46960 tohle neidentifikovatelný monstrum. Od těch fotek ve fóru ještě vyrostla, dozrála a pálivostí se může rovnat se škorpionem. Takže do majdy sem fláknul rovnou 5 kousků.
5x hodně pálivá chilli paprička - Každej si to může naordinovat podle svýho, pět je už hodně pálivý..
půlka cibule
6-8 stroužků česneku
půlku papriky - sladký
tři lžíce olivovýho oleje
tři lžíce vinnýho octa
lžíce cukru
10x malá sladká keříková rajčata
plechovka konzervovaných rajčat
rajčatový protlak
sůl
Vaření bylo jednoduchý a zábavnější než, když sleduješ prostřeno. Cibuli na extra jemno hodim na pánev, kde už se rozehřál oliváč. Po ní tam hodim taky na jemno nasekanou papriku. Až se tam obě dvě ohřejou, tak přihodim česnek, kterej je čepelí rozdrcenej a potom zlehka nasekanej, líp pustí vůni i chuť. O minutku na to přidam nasekaný chilli. Po několika minutách restování jsem tam hodil tři lžíce vinnýho octa, který si krásně zasyčeli a začli hned mizet. Hned na to přihodit uvařený, oloupaný rajčata, aby šlupky nedělali neplechu. Zjistil sem, že rajčat je málo, tak sem přihodil ještě protlak a jednu plechovku (400g) konzervovaných rajčátek. Lžíci cukru, nějakou tu sůl podle chuti a 20 minut na plotně, aby se to krásně zredukovalo. Nakonec sem to projel tyčákem, kterej to rozmixoval náramně.
Ve finále z toho vzniklo tohle, čehož je zhruba tak 700ml, což je slušná várka. Pálí to jak čert, ale chuť to má výbornou, až mě to samotnýho překvapilo.

Prolistoval sem si fórum dál a našel od Vás skvělý tipy na perfektní lahvičky. Už jsem objednal pětadvacet kousků a až to naporcuju do toho, vytisknu ostrou etiketu, tak je to i perfektní dáreček pro příbuzenstvo.
Dobrou chuť!

po přečtení spousty receptů z fóra sem si taky doma uklohnil tu svojí první majdu. Myslel sem si, že napoprvý to bude propadák, kterej bych neukázal ani před vlastní tchýní, ale světě div se ono to i chutná. Nic podobnýho jsem tu nenašel a i kdyby jo, tak věřte, že to chutná skvěle. Potřeboval sem na to nějaký hodně pálivý chilli papričky a doma mi roste post46960.html?hilit=%C5%BElut%C3%A1%20carolina#p46960 tohle neidentifikovatelný monstrum. Od těch fotek ve fóru ještě vyrostla, dozrála a pálivostí se může rovnat se škorpionem. Takže do majdy sem fláknul rovnou 5 kousků.
5x hodně pálivá chilli paprička - Každej si to může naordinovat podle svýho, pět je už hodně pálivý..


půlka cibule
6-8 stroužků česneku
půlku papriky - sladký
tři lžíce olivovýho oleje
tři lžíce vinnýho octa
lžíce cukru
10x malá sladká keříková rajčata
plechovka konzervovaných rajčat
rajčatový protlak
sůl
Vaření bylo jednoduchý a zábavnější než, když sleduješ prostřeno. Cibuli na extra jemno hodim na pánev, kde už se rozehřál oliváč. Po ní tam hodim taky na jemno nasekanou papriku. Až se tam obě dvě ohřejou, tak přihodim česnek, kterej je čepelí rozdrcenej a potom zlehka nasekanej, líp pustí vůni i chuť. O minutku na to přidam nasekaný chilli. Po několika minutách restování jsem tam hodil tři lžíce vinnýho octa, který si krásně zasyčeli a začli hned mizet. Hned na to přihodit uvařený, oloupaný rajčata, aby šlupky nedělali neplechu. Zjistil sem, že rajčat je málo, tak sem přihodil ještě protlak a jednu plechovku (400g) konzervovaných rajčátek. Lžíci cukru, nějakou tu sůl podle chuti a 20 minut na plotně, aby se to krásně zredukovalo. Nakonec sem to projel tyčákem, kterej to rozmixoval náramně.
Ve finále z toho vzniklo tohle, čehož je zhruba tak 700ml, což je slušná várka. Pálí to jak čert, ale chuť to má výbornou, až mě to samotnýho překvapilo.

Prolistoval sem si fórum dál a našel od Vás skvělý tipy na perfektní lahvičky. Už jsem objednal pětadvacet kousků a až to naporcuju do toho, vytisknu ostrou etiketu, tak je to i perfektní dáreček pro příbuzenstvo.
Dobrou chuť!

