Stránka 1 z 1

Omáčka z plodů Wiri Wiri

Napsal: 11 bře 2016 10:12
od Erben61
Tenhle recept jsem objevil na netu tak si ho dovoluju sdílet zde. Mohla by to být mňamka pánové.

West Indian Pepper Sauce
(Činí asi 4 šálky pepřovou omáčkou)
Složení
2kg wiri wiri pepř nebo Scotch Bonnet papriky (stonky odstraněn)
1 zelené mango (nezralé mango), nebo 2 velké okurky, oloupané a nakrájené na kostičky
1 hlava česneku, oloupané
2 lžičky soli
1/2 šálku bílého destilovaný ocet
instrukce
Opláchněte papriky a odstranit všechny stonky
Přidejte asi jeden šálek papriky do mixéru s trochou mango nebo okurky, trochou octa a česnekem, směs do hladka.
Opakujte postup, dokud nejsou použity všechny přísady a omáčka je hladká a ne vodové (měl by mít rajče / omáčky texturu).
Skladujte omáčkou v keramické nádobě.

Re: Omáčka z plodů Wiri Wiri

Napsal: 11 bře 2016 11:52
od JurassicChilli
Mám rád omáčky, ktoré sa nemusia variť a sterilizovať. Zachová sa v nich viac vitamínov. Tak dúfam, že ani túto netreba sterilizovať a že sa nepokazí. Omáčka to vyzerá byť fajnová. Scotch Bonnet mám zasadený, takže toto je dobrý tip na jeho spracovanie. Akurát na jeseň, keď bude dozrievať Scotch Bonnet, to miesto uhorky ktoré končia sezónu v auguste vidím viac na cuketu, ktorých je ešte aj na jeseň dostatok. A miesto bieleho octu, ktorý som v našich obchodoch ešte ani nevidel, to bude musieť byť obyčajný, žltý, farbený kulérom.

Re: Omáčka z plodů Wiri Wiri

Napsal: 11 bře 2016 17:19
od OMO
Nezralé mango nebo okurky. Sakriš to jsou kombinace :) Radši zůstanu u zralého manga.

Re: Omáčka z plodů Wiri Wiri

Napsal: 14 bře 2016 09:37
od BlueShark
Zajímavé, jak dlouho to vydrží? :-) 2kg paprik, hmmm....