Švestková
Napsal: 04 zář 2015 23:38
Ahoj kolegyně a kolegové.
Pustil jsem se do dalšího ovocného experimentu. Kamarádovi dozráli švestky a tak jsem si natrhal. Umím si představit, jak většina řekne, že slivovice by byla super, ale nenene.
Takže je uvařeno, ochutnáno a fakt dobrý. Tak tedy dávám recept.
Ingerdience:
3 velké cibule
3 velké sladké papriky
6-8 rajčat
3 lžičky soli
4 polévkové lžíce cukru (švestky byly sladké)
švestek cca 3 litrový hrnec (váhu netuším)
chilli papričky dle chuti (dělal jsem 2 verze)
cca 08L vody
olej
skořice
Na oleji jsem osmažil (až zesklovatěla) na půlměsíce nakrájenou cibuli. Na to jsem dal vypeckované švestky, sůl, cukr, vodu a dusit. Po chvíli sladké papriky, rajčata a skořici cca 1 lžička. Dusil jsem cca 20 minut, pak jsem přidal chilli.
Do méně pálivé verze přišli 4 ks Aji pineapple.
A do pálivé darovaná TSM (dal jsem tam půlku, haba red 1 ks a pak cca 6-8 ks cayenké žluté.
Zase 15-20 minut povařit. Rozmixovat a dát do vyvařených sklenic.
Pustil jsem se do dalšího ovocného experimentu. Kamarádovi dozráli švestky a tak jsem si natrhal. Umím si představit, jak většina řekne, že slivovice by byla super, ale nenene.
Takže je uvařeno, ochutnáno a fakt dobrý. Tak tedy dávám recept.
Ingerdience:
3 velké cibule
3 velké sladké papriky
6-8 rajčat
3 lžičky soli
4 polévkové lžíce cukru (švestky byly sladké)
švestek cca 3 litrový hrnec (váhu netuším)
chilli papričky dle chuti (dělal jsem 2 verze)
cca 08L vody
olej
skořice
Na oleji jsem osmažil (až zesklovatěla) na půlměsíce nakrájenou cibuli. Na to jsem dal vypeckované švestky, sůl, cukr, vodu a dusit. Po chvíli sladké papriky, rajčata a skořici cca 1 lžička. Dusil jsem cca 20 minut, pak jsem přidal chilli.
Do méně pálivé verze přišli 4 ks Aji pineapple.
A do pálivé darovaná TSM (dal jsem tam půlku, haba red 1 ks a pak cca 6-8 ks cayenké žluté.
Zase 15-20 minut povařit. Rozmixovat a dát do vyvařených sklenic.