Stránka 1 z 3

RAJPA

Napsal: 30 srp 2015 08:13
od Dr.Pedr
RAJčatovo-PApriková pikantní omáčka.

5 kg rajčat
2 kg červených paprik (velké ,masité, sladké)
8 ks papriček typu Jalapeňo či Serano (masité, jemně pálivé)
5 ks chilli papriček typu Habanero, TMS , Jolokia (velmi ostré)
3 velké cibule
2 mrkve
10 stroužků česneku
0,6 kg třtinové cukru
0,4 až 0,6 Lit. Bzeneckého octa (kvasný,dle chuti)
5 kuliček nového koření , 10 kuliček pepře , 3 bobkové listy,snítku libečku.
Sůl (3 vrchovaté polév.lžíce nebo podle chuti)
2 polev.lžíce rostl.oleje. :cooking:
...................................................................................................................

Na masovém mlýnku semeleme (najemno) rajčata, mrkev , cibuli přidáme koření, cukr, sůl a na malém plameni za občasného míchání dusíme až do konzistence protlaku na konec přidáme ocet krátce provaříme a sundáme z plotny.

Nameleme papriky,chilli papričky a česnek, přidáme olej a smícháme s protlakem (už nevaříme !!).
Směs plníme do malých skleniček a zaváříme při 80 C...cca 30 min . :tiphat:

:firychil: :firychil:

26652

Re: RAJPA

Napsal: 30 srp 2015 10:01
od Dr.Pedr
Dr.Pedr píše:RAJčatovo-PApriková pikantní omáčka.

5 kg rajčat
2 kg červených paprik (velké ,masité, sladké)
8 ks papriček typu Jalapeňo či Serano (masité, jemně pálivé)
5 ks chilli papriček typu Habanero, TMS , Jolokia (velmi ostré)
3 velké cibule
2 mrkve
10 stroužků česneku
0,6 kg třtinové cukru
0,4 až 0,6 Lit. Bzeneckého octa (kvasný,dle chuti)
5 kuliček nového koření , 10 kuliček pepře , 3 bobkové listy,snítku libečku.
Sůl (3 vrchovaté polév.lžíce nebo podle chuti)
2 polev.lžíce rostl.oleje. :cooking:
...................................................................................................................

Na masovém mlýnku semeleme (najemno) rajčata, mrkev , cibuli přidáme koření, cukr, sůl a na malém plameni za občasného míchání dusíme až do konzistence protlaku na konec přidáme ocet krátce provaříme a sundáme z plotny.

Nameleme papriky,chilli papričky a česnek, přidáme olej a smícháme s protlakem (už nevaříme !!).
Směs plníme do malých skleniček a zaváříme při 80 C...cca 30 min . :tiphat:

:firychil: :firychil:

26652
PS: Zapomněl jsem...ten rajčatový protlak se musí přecedit přes hrubší cedník (je to celkem pracné..co nejmenší ztráty aby zbyla jen semínka rajčat....musí se hodně přitlačit :thumbup: )

Re: RAJPA

Napsal: 30 srp 2015 10:28
od Lucifer
Koukám že žádné troškaření, když už tak rovnou kýbl... . :thumbup:

Re: RAJPA

Napsal: 30 srp 2015 14:30
od Dr.Pedr
jasně dobrota...tenhle recept si opiš....je to fakt mnamka,,, :angry1:

Re: RAJPA

Napsal: 30 srp 2015 21:48
od chilli-max
Tohle určitě yzkouším ...díky ti za to :-)

Re: RAJPA

Napsal: 31 srp 2015 21:51
od BlueShark
A když bych neměl mlýnek na maso, jako že zrovna mám pučený, tak čím rozemlejt ten bobkovej list safra :-)
Jak v mlýnku proženu habanera, těžko tam pak udělám dětem marmeládu z rybízu zase někdy :-D

Re: RAJPA

Napsal: 31 srp 2015 22:00
od Pedro
BlueShark píše:A když bych neměl mlýnek na maso, jako že zrovna mám pučený, tak čím rozemlejt ten bobkovej list safra :-)
Jak v mlénku proženu habanera, těžko tam pak udělám dětem marmeládu z rybízu zase někdy :-D
Dělám velmi podobně. Jen koření vyndám a pak rozmixuju. Omáčku mohu doporučit...

Re: RAJPA

Napsal: 31 srp 2015 22:26
od BlueShark
Chápu že dát to k tomu třeba do sítkové kuličky co dáváme do vývarů tak by to šlo. Ale jestli to mele celé tak to musí mít úplně jiné grády. A jak toho docílit bez mlýnku :-)