Stránka 1 z 1

Chilli omáčky

Napsal: 26 srp 2015 18:28
od dlouhej
Zdravím všechny,sezona je v plném proudu,sklizeno slušné množství annumek(fireflame,damian,kristian,koral),začínají se vybarvovat první haba,bohužel fotky jsem nedělal.
Můj dotaz:Měl jsem v plánu úrodu zpracovat na omáčky,konkrétně se mi líbila meruňková a s višněmi.Nějak se mi ale nepotkaly suroviny,když zrálo ovoce,papriky teprve nasazovaly plody.Co bude lepší pro příště,použít čerstvé ovoce a sterilované nebo sušené chilli,nebo raději čerstvé papriky a konzervované ovoce,případně jinou kombinaci?
Díky

Re: Chilli omáčky

Napsal: 27 srp 2015 13:16
od Berry161
Podle mě zmrazení ovoce na měsíc nebo dva asi nic nezkazíš a papričky dojedou ale višně už jsou pryč a meruňky už taky asi nebudou

Re: Chilli omáčky

Napsal: 27 srp 2015 13:21
od dlouhej
Díky,myslel jsem to spíš na příští sezonu.

Re: Chilli omáčky

Napsal: 28 srp 2015 03:31
od Ernest
Taky se primlouvam za rychle zmrazeni predkrajeneho ovoce...dva mesice neni problem a kdyz se to dobre rozmrazi (ve velkem mnozstvi v kelimku se maji obcas tendenci rozpoustet a "topit"...pak duzina neni tak uzasna) daji se udelat i vcelku krupave kousky ovoce v omacce / jamu

Re: Chilli omáčky

Napsal: 28 srp 2015 13:22
od IgoVlk
Osobně mám vyzkoušenou obrácenou cestu - docela hodně chilli si rozkrájené a očištěné rychle zamrazuji, abych ho měl při vaření k dispozici celoročně - když tedy při vaření potřebuji, tak jen hrábnu a mám. Když se to dobře zamrazí a odmrazí, tak rozdíl nepoznám.

V tvém případě ale píšeš, že ovoce ti dojelo rychleji, takže není nad čím přemýšlet a jel bych postup co píšou kolegové.