Stránka 1 z 1

Salsa Borracha (Opilá omáčka)

Napsal: 08 črc 2014 21:18
od almaz1
Suroviny:
paprika kapie 4 ks
paprika pálivá čerstvá 1 ks
česnek 6 stroužek menší, neloupaný
rajčata 3 ks
pivo světlé 125 ml
burčák 125 ml
tequila 1 lžíce
cibule 1 ks
paprika sušená 6 ks guajillo, místo kapií
bryndza 60 g

Postup:
Na tálu opečeme po všech stranách papriky (pálivá paprika by měla být opravdu silně pálivá, nejlépe habanero), česnek, rajčata, až na povrchu hnědnou a naskakují jim puchýřky. Když trochu vychladnou, zbavíme papriky stopek a semenníků, semena z pálivé papriky uschováme, česnek oloupeme. Semena z pálivé papriky na tálu nebo suché pánvi asi 2 až 3 minuty opražíme, až zhnědnou a voní.
Protože nemáme pulque, dáme do mixéru pivo a burčák, přidáme neloupané opečené papriky, opražená semena, oloupaný česnek, neloupané opečené rajče, tequilu, a lehce rozmixujeme ne do hladka, aby v omáčce zůstaly kousky surovin. Přidáme drobně sekanou cibulku, osolíme, promícháme, dáme do misky, posypeme rozmělněnou bryndzou a podáváme ke grilovaným nebo rožněným pokrmům.
Pokud použijeme originální sušené guajillo papriky, rehydratujeme je, užijeme jen sejmutou dužinu a nepřidáváme další pálivou papriku.

Zdroj: manana.cz

Re: Salsa Borracha (Opilá omáčka)

Napsal: 19 črc 2014 14:24
od Filichilli
Zajímavá kombinace surovin teda. První myšlenka byla, z toho bych se asi po**al :D burčák, bryndza, tequila, pivo :D Ale možná to tomu dodá šmrnc.. Zkoušel to někdo ?