Stránka 1 z 1

Salsa Habanero (Pálivá mexická omáčka z Yucatánu)

Napsal: 08 črc 2014 20:19
od almaz1
Suroviny:
cibule 1 ks velká
rajčata 2 ks oloupaná
česnek 2 stroužek
sůl -
limonky zelené 1 ks
ocet vinný -
voda -
cilantro-nať koriandru 2 lžíce sekaného
olej -
papričky habanero 2 ks

Postup:
Cibuli a oloupaná rajčata nasekáme nadrobno, dáme do misky, přidáme česnek utřený se solí. Papričky habanero, celé a nasucho opečené, nasekáme nadrobno a přidáme do misky, zakápneme limonkem nebo viným octem, osolíme, přidáme drobně sekané cilantro, zakápneme olejem, promícháme, a v misce necháme vychladit. Podáváme jako čerstvě připravenou základní stolní mexickou omáčku ke všem jídlům.

Zdroj: manana.cz