Stránka 1 z 1

Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 15 led 2014 16:41
od gandalf
Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 15 led 2014 21:05
od Baron z Žop
:foods: Bezesporu vynikající nápad :thumbup:

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 16 led 2014 13:43
od Wiking
Chilliomacka je pro me to, co si uvarim sam..

Vse ostatni jsou dochucovadla :D.. tedy predevsim ty extraktovky se statisicemi scovillu..

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 17 led 2014 14:39
od gandalf
Tak jsem včera "spáchal" 21 lahviček chilli omáčky. Ty tmavé jsou BBQ ovoněné tekutým kouřem. Ta světlá je s jablky, všechno do sladka. Jen mi trochu "ujeta ruka" s chilli.
15470

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 17 led 2014 15:52
od Gygabite
gandalf píše:"Jen mi trochu "ujeta ruka" s chilli."
???

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 17 led 2014 16:07
od gandalf
To se tady říká, když se toho tam dá víc, než jsem chtěl. Ono se to snadno stane - ochutnáš, spálíš se a tak tam pro jistotu ještě nějaké chilli přidáš, aby ti kamarádi neřekli, ža vaříš dětské přesnídávky :-). Večer se sejde hodnotící komise /zas mně bude ráno bolet hlava/.

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 19 led 2014 22:42
od regulus
gandalf píše:Po dlouhé úvaze jsem si dovolil založit nové téma a předkládám vám ho ke zvážení a vyslovení názoru. Jde mi zejména o to, že pod pojmem "chilli omáčka" je v mohých případech myšleno i extrémní "dochucovadlo". Já si pod pojmen chilli omáčka představuji něco, co mohu k pokrmu přiložit jako plnohodnoutnou přílohu a nikoli jako kapku něčeho extrémně silného, co vlastně slouží jen ke zvýraznění chuti /ostrosti/. Ještě podotýkám, že proti dochucovadlům nic nemám, jen by to mělo být, podle mého a mých známých, rozlišováno.
Podle mé dlouholeté zkušenosti si myslím, že chilli omáčka /vařená/ by měla naplňovat i další požadavky jako chuť, barva, vůně ...... . Dá se říci, že omáček pro známé jsem uvařil už mnoho litrů, takže bych měl vědět o čem píši. V současné době mám docela "vymakanou" BBQ chilli omáčku a dnes jsem dokonce experimentoval s tekutým kouřem - výsledek mně uspokojil
Jo, taky by nebylo od věci, kdyby se někdo chopil toho, že by soustředil naše výrobky a s partou nadšenců je otestoval. Jakýsi "festival chilli omáček".
Jaký na to máte názor?
Dobrý nápad.

Omáčky plním do 0,7 sklenic a sterilizuji. Rodina spotřebuje jednu flašku asi za týden. Na obrázku je jedna dávka asi 7l.

15493

Re: Chilli omáčky nebo dochucovadla

Napsal: 13 úno 2014 19:34
od HotFox
Tiež si myslím, že by bolo skvelé "vyjít s kůží na trh" . Ako správna komunita sa stretnúť, poochutnávať čo kto dopestoval a v akejkoľvek podobe spracoval. Momentálne by som ešte vedel ponúknuť sladkú slivkovú omáčku s chocholate hanabero a škorice a sladkokyslú z rajčin, patizonu, zazvoru a haba magnum orange. :foods: