Stránka 1 z 1

Congo Black chilli omacka

Napsal: 05 zář 2012 15:12
od bcm
4 ks chilli papriciek ocistenych od semien, Congo Black (Capsicum chinense)
5-6 rajcin
2 PL - vinny ocot
2 PL - trstinovy cukor
1 PL - morska sol
1 CL - kari korenie
1 CL - mleta rasca
1 limetka
olivovy olej
voda na podlievanie

Navod: rajciny obarime horucou vodou a osupeme, dame varit, pre urychlenie rozmixujeme tycovym mixerom, varime 10-15 minut, dochutime: vinny ocot, trstinovy cukor, morska sol, kari korenie, mleta rasca, limetka,
nechame povarit, pridame ocistene papricky Congo Black a vsetko znova rozmixujeme, podlejeme troskou vody (zalezi aku ju chceme mat hustu) a nabereme do flies, pokvapkame olivovym olejom a dame do ladnicky.

Vhodne ku vsetkemu :D
dobru chut

Re: Congo Black chilli omacka

Napsal: 31 črc 2013 16:55
od iwi
Otestováno, dělala jsem poloviční dávku. Dělala jsem ze sušených, ty jsem nechala půl hodinky před hozením do hrnce nabobtnat.
S octem bych zacházela opatrněji, bylo to dost kyselé a musela jsem hodně nastavovat cukrem.