Chilli omáčka - Plum jolokia
Napsal: 02 črc 2012 13:50
Chilli omáčka – Plum jolokia
½ střední cibule
1 lžíce olivového oleje
2 rajčata
½ červené papriky
6 papriček bhut jolokia (nebo jiné jolokie)
1 paprička jalapeno
250 ml švestkových povidel
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
Špetička muškátového oříšku
2 hřebíčky
Špetka badiánu (půlka celého)
Sůl
Pepř
Nakrájenou cibuli zlehka osmažit na olivovém oleji, přidat pokrájená rajčata a papriku, opékat do vypečení vody, přidat cukr a nechat trochu zkaramelizovat. Přelít do mixéru a přidat ostatní suroviny. Rozmixovat a nalít zpátky do hrnce, povařit (vyvařit přebytečnou vodu pokud je (záleží na hustotě povidel, případně i vodu přidat). Dochutit dle vlastních požadavků, nalít do sklenic a nechat vychladit.
½ střední cibule
1 lžíce olivového oleje
2 rajčata
½ červené papriky
6 papriček bhut jolokia (nebo jiné jolokie)
1 paprička jalapeno
250 ml švestkových povidel
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
Špetička muškátového oříšku
2 hřebíčky
Špetka badiánu (půlka celého)
Sůl
Pepř
Nakrájenou cibuli zlehka osmažit na olivovém oleji, přidat pokrájená rajčata a papriku, opékat do vypečení vody, přidat cukr a nechat trochu zkaramelizovat. Přelít do mixéru a přidat ostatní suroviny. Rozmixovat a nalít zpátky do hrnce, povařit (vyvařit přebytečnou vodu pokud je (záleží na hustotě povidel, případně i vodu přidat). Dochutit dle vlastních požadavků, nalít do sklenic a nechat vychladit.