Chilli omáčka Tangginger Habonnets
Napsal: 02 črc 2012 13:42
Chilli omáčka - Tangginger Habonnets
½ střední cibule
2 lžičky olivového oleje
6 šťavnatých mandarinek
1 rajče
¼ červené papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
čerstvý zázvor (při tloušťce 2 cm asi 2 cm dlouhý kousek)
3 papričky habanero
3 papričky scotch bonnet
2 paprička jalapeno (pro lepší chuť)
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce medu
Sůl
Pepř
Nakrájenou cibuli zlehka osmažit na olivovém oleji, vmíchat mletou papriku, přidat rozkrájená, rajčata, papriku, mandarinky, chilli papričky a zázvor, krátce nechat povařit, poté dobře rozmixovat, dochutit medem, jabl. octem pepřem a solí. Podle chuti možno přidat ještě mleté sušené habanero. Vyvařit přebytečnou tekutinu do požadované hustoty. Pak už jen nalít do skleniček a vychladit.
-- 02 črc 2012 13:44 --
½ střední cibule
2 lžičky olivového oleje
6 šťavnatých mandarinek
1 rajče
¼ červené papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
čerstvý zázvor (při tloušťce 2 cm asi 2 cm dlouhý kousek)
3 papričky habanero
3 papričky scotch bonnet
2 paprička jalapeno (pro lepší chuť)
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce medu
Sůl
Pepř
Nakrájenou cibuli zlehka osmažit na olivovém oleji, vmíchat mletou papriku, přidat rozkrájená, rajčata, papriku, mandarinky, chilli papričky a zázvor, krátce nechat povařit, poté dobře rozmixovat, dochutit medem, jabl. octem pepřem a solí. Podle chuti možno přidat ještě mleté sušené habanero. Vyvařit přebytečnou tekutinu do požadované hustoty. Pak už jen nalít do skleniček a vychladit.
-- 02 črc 2012 13:44 --