Stránka 1 z 1

Los Mojos Canarios

Napsal: 23 led 2012 20:56
od HCST
Jedná se o pikantní omáčky které neodmyslitelně patří ke Kanárské kuchyni.

Mojo de cilantro

Hrst natě koriandru
Půl hrsti petrželové natě
2 zelené chilli pappričky
3 stroužky česneku
300-350 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli

Koriandr, petržel, chilli papričky zbavené semínek a česnek na hrubo nasekáme. Vhodíme do mixéru zalejeme olejem, přidáma sůl, ocet a rozmixujeme. Hotovo.

Mojo verde

Hrst petrželové natě
2 zelené chilli papričky
3 stroužky česneku
Kávová lžička římského kmínu
300 ml olivového oleje
Polévková lžíce vinného octa
Špetka soli

A zase nasekané šup do mixéru. Hotovo.

Mojo rojo

2 chilli papričky pimientos choriceros (můžou být i jiné)
2 stroužky česneku
Kousek osmaženého chleba (1topinka)
Voda
Olivový olej
Ocet
Špetka černého pepře
Špetka soli

Topinku namočíme do vody aby se rozmočila. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s česnekem a rozmočenou topinkou nasekáme. Vše vhodíme do mixéru, zalejeme olejem. Přidáme pol. lžíci octa, špetku soli a pepře. A rozmixujeme. Hotovo.

Omáčky mojo se na kanárech používají skoro ke všemu... brambory, rýže, tortila, na ryby, k masům, sýrům, nebo jen tak ke chlebu. Tyto tři typi jsou základní se kterými se můžete na kanátech setkat nejčastěji. Pokut by to někoho zajímalo, můžu rozšířit o další mojo druhy.

Dobrou chuť. :chilli:

Re: Los Mojos Canarios

Napsal: 24 led 2012 15:02
od Maxim
Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon :foods: asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...

Re: Los Mojos Canarios

Napsal: 24 led 2012 16:19
od HCST
Maxim píše:Díky za recepty, vůbec jsem netušil, že mojo existuje v tolika provedeních. Z dovolené znám akorát mojo picon :foods: asi podvědomě v meníčku vybírám jenom jídla ve kterých jsou slova jako picon, hot, pepper...
A co třeba:

Mojo de agucate

Hrst natě koriandru nebo petržele (podle chuti... je možný i mix)
1 zralé avokádo
3-4 stroužky česneku
2 zelené chilli papričky
1 k. lžička římského kmínu
1 k. lžička soli
1 p. lžíce vinného octa
300 ml ol. oleje

A zase to všechno nasekané šupnout do mixeru a pomalu přilévat olej až vznikne jemný krém.
Ps: kmín je dobré pro zvíraznění chuti chvilku pohonit na rozpálené suché pánvičce.

Dobrou chuť. :chilli: