Zdravím celou chilli bandu v sezóně 2018
Po mé půlroční neaktivitě se pomalu probírám Vašimi posty a vidím plno nových "tváří"...
Nejprve v úvodu musím rychle shrnout loňskou sezónu. Ve zkratce nemám ze sebe radost. Ne že by se úroda nezadařila, byla bohatá, pro normálního smrtelníka zásoba na tři životy dopředu

. Nicméně se mi v létě nakupily nějak pracovní a jiné povinnosti a na pěstění, sklízení a podobně nezbylo dostatek času. V srpnu se ze skleníku stal hotový prales. "Téměř" bez zásahu lidské ruky si rostliny žily svým vlastním životem. Byla to buš. Nemůžu říct, že by vyloženě strádaly, ale zimní a jarní plány vypadaly jinak. O tom, že jsem chtěl z pár kousků začít tvořit bonchi a zkoušet něco cíleně crossovat nemohla být na podzim ani řeč. Nicméně jsem v průběhu sklizně hodně sušil, vařil a mrazil, takže surovina na zimní pokusy tu je.
I tak jsem v tom všem kromě úrody a zkušeností našel ještě jednu výhodu. A sice mám hodně již namíchaného vycucaného nepředhnojeného substrátu na letošní rok, tím pádem si myslím, že i drobotiny do něj můžu sázet již odmala a hnojit si mohu dle vlastní libosti a nečekat než vyprchá "předhnojené" období jako loni.
Pro letošek jsem si předsevzel a zatím se toho celkem držím, že sezóna 2018 bude chudší na kusy a bohatší na péči. Prozatím držím seznam na čísle kolem třicítky. Konkrétněji ho vyspecifikuji v prvním postu v nejbližší době. Více méně se bude skládat ze zbytku semínek z loňské sezóny. Původně jsem se těšil na to, že posháním různorodé crossy a zajímavosti z všemožných webů, ale nějak jsem to časově nezvládl. Když se dívám na Vaše nabouchané seznamy jen slintám

. Holt jsou alespoň cíle do dalších let.
Nezbývá než popřát všem bohatou úrodu, málo breberek a ať se zadaří vše co jste si namysleli.
