Začiatky
Napsal: 07 led 2015 14:01
Zdravim vsetkych chilli maniakov !
Som 2-ročný začiatočník
Každý tu začína ukážkou toho čo má, tak aj ja sa podelím.
Začínal som minulý rok, kedy som zasial moje prvé chilli. Samozrejme bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností.
Skúsenosť som mal akurát tak s pojedaním baraních rohov, feferónov
Paprike som sa nikdy nevenoval. Neskôr som objavil na internete stránky o pálivej zábave a povedal som si, že tiež vyskúšam.
Samozrejme, ako správny slovák neštudoval "manuály" o pestovaní chilli. Tak som svoje prvé semienka chilli objednané z internetu vopchal do základného záhradníckeho substrátu v kelímkoch a minipareniskách, samozrejme 2cm pod povrch
Čuduj sa svete, niečo z toho bolo.
Dokonca, klíčivosť bola cca 40%. To bol cca máj, jún
Rastlinky, predpestované doma na parapete, vyťahané za svetlom ako špáratká, som šupol do fóliovníka. Po šoku z prechodu zvnútra do fóliovníka, prehnanom (a potom aj nedostatočnom) polievaní prežilo zhruba 30% z toho čo som premiestnil.
Následne na to, po lokálnej povodni ich tiež pár uhnilo.
Tak mi zostalo zopár kríkov Habanera White, asi tri korene Cayenne Thick, Thai Hot culinary 1 a 3 skorpiony.. Po tomto neúspechu som sa pustil do štúdia.
Zachránené papričky boli obsypané plodmi. Aj napriek neskorému začiatku (a mojej neodbornosti) som zozbieral veľa Habaner, a ostatných druhov.
Povedal som si, že na druhý rok k tejto záľube pristúpim zodpovedne.
S potrebnou dávkou lásky k papričkám som povyberal semienka, nechal ich vyschnúť prirodzene.
V prvej etape 30.12.2014 som nechal naklíčiť (z plodov minulého roka) vlastné semienka. Ale už tak ako treba
To bola radosť keď sa prvé klíčky Habanera začali objavovať už po 5 dňoch (oproti 3-4 týždňom z minulého roka super).
Teraz pracujem na vlastnom grow boxe, druhá etapa začne, keď ho dokončím.
Týmto chcem poďakovať všetkým na tomto fóre - hlavne odtiaľto mám cenné informácie.

Som 2-ročný začiatočník

Začínal som minulý rok, kedy som zasial moje prvé chilli. Samozrejme bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností.
Skúsenosť som mal akurát tak s pojedaním baraních rohov, feferónov

Samozrejme, ako správny slovák neštudoval "manuály" o pestovaní chilli. Tak som svoje prvé semienka chilli objednané z internetu vopchal do základného záhradníckeho substrátu v kelímkoch a minipareniskách, samozrejme 2cm pod povrch

Dokonca, klíčivosť bola cca 40%. To bol cca máj, jún

Následne na to, po lokálnej povodni ich tiež pár uhnilo.
Tak mi zostalo zopár kríkov Habanera White, asi tri korene Cayenne Thick, Thai Hot culinary 1 a 3 skorpiony.. Po tomto neúspechu som sa pustil do štúdia.
Zachránené papričky boli obsypané plodmi. Aj napriek neskorému začiatku (a mojej neodbornosti) som zozbieral veľa Habaner, a ostatných druhov.
Povedal som si, že na druhý rok k tejto záľube pristúpim zodpovedne.
S potrebnou dávkou lásky k papričkám som povyberal semienka, nechal ich vyschnúť prirodzene.
V prvej etape 30.12.2014 som nechal naklíčiť (z plodov minulého roka) vlastné semienka. Ale už tak ako treba

To bola radosť keď sa prvé klíčky Habanera začali objavovať už po 5 dňoch (oproti 3-4 týždňom z minulého roka super).
Teraz pracujem na vlastnom grow boxe, druhá etapa začne, keď ho dokončím.
Týmto chcem poďakovať všetkým na tomto fóre - hlavne odtiaľto mám cenné informácie.