*** OMO - old school 2015 ***
Napsal: 12 bře 2015 22:03
Ahoj,
dnešní rok jsem pojal tak trochu jako experiment. Všude vidím samé high tech, freecoolin, supermoderní vychytávky a pomůcky k pěstování chilli. Nováčci z toho mají pak plnou hlavu a blbnou taky
Tak to zkusím letos po staru. Takže žádné jiffy, LEDky, T8, growboxy, Mykorhiza atd. Dokonce jsem šel tak daleko, že jsem nepoužil žádný kupovaný substrát a ani perlit. Bude to Waterloo ? Uvidíme
Můj Grow list:
4x Habanero red
1x Habanero Maya
1x Habanero Kukulkan
1x Habanero Ivory
2x Bahamian goat x Jellybean white Habanero F2
1x Jigsaw
1x Burkina yellow
2x Bhut red
2x Bhut white
1x Bhut yellow
1x Scotch bonnet yellow
2x Datil
1x Malaysian Goronong
1x Carolina Reaper
2x Aji Pineapple
2x Jalapeno Hercules
1x Jalapeno
1x JPGS
1x Dorset Naga
1x Lemon Drop
2x Poinsettia
1x Cayenne red
4x Sicilian Peperoncino
2x Fresno Yellow
2x Serenade
1x Zimbabwe bird
1x Jamaican squash yellow
3x "No name" pepper
14x Kapija
2x Ramiro
6x Sicilian sweet pepper (Kapija type)
1x Baby Bell
zdroj: vlastní semena 2014, výměna tady na fóru, v Evropě, USA, dovolená, supermarkety z plodů.
OW (přezimuju z loňska):
1x Habanero black
1x Fatali red
1x Devil's Tongue yellow


Úmrtnost: 2 rostlinky (RIP 7 pot Jonah a Black stinger). Nejspíš padání klíčních rostlin a smutnice.
Klíčeno v plastových miskách od masa, médium hlína za skleníku (mix starodávného zetlelého substrátu, hlíny a koňského hnoje). Miska zabalena do igelitového pytlíku a umístěna do skříně nad kondenzační kotel. Klíčeno tak různě po etapách leden - únor. % klíčivost jsem neřešil. Místa mám méně než druhů k dispozici takže tak. Hlínu jsem nepropékal, byl jsem líný. Smutnice jsem měl, ale žádná hrůza.
Po vyklíčení přesazano do stejné hlíny a 500g kelímků od jogurtu a 500ml od piva. Kytky jsou malé, moc nerostou, protože jsou pouze na okně. Ale máme ještě 2 měsíce čas, tak snad to doženou. Hnojil jsem tuším jen jednou, tekuté Hoštice. Plíseň se mi celkem vyhýbá, občas prokypřim vrchní vrstvu.
Finální stanoviště: skleník, záhon, textilní květináče.
Momentálně čekám na Rocota a klíčím lilky a rajčata stejným způsobem.
dnešní rok jsem pojal tak trochu jako experiment. Všude vidím samé high tech, freecoolin, supermoderní vychytávky a pomůcky k pěstování chilli. Nováčci z toho mají pak plnou hlavu a blbnou taky


Můj Grow list:
4x Habanero red
1x Habanero Maya
1x Habanero Kukulkan
1x Habanero Ivory
2x Bahamian goat x Jellybean white Habanero F2
1x Jigsaw
1x Burkina yellow
2x Bhut red
2x Bhut white
1x Bhut yellow
1x Scotch bonnet yellow
2x Datil
1x Malaysian Goronong
1x Carolina Reaper
2x Aji Pineapple
2x Jalapeno Hercules
1x Jalapeno
1x JPGS
1x Dorset Naga
1x Lemon Drop
2x Poinsettia
1x Cayenne red
4x Sicilian Peperoncino
2x Fresno Yellow
2x Serenade
1x Zimbabwe bird
1x Jamaican squash yellow
3x "No name" pepper
14x Kapija
2x Ramiro
6x Sicilian sweet pepper (Kapija type)
1x Baby Bell
zdroj: vlastní semena 2014, výměna tady na fóru, v Evropě, USA, dovolená, supermarkety z plodů.
OW (přezimuju z loňska):
1x Habanero black
1x Fatali red
1x Devil's Tongue yellow
Úmrtnost: 2 rostlinky (RIP 7 pot Jonah a Black stinger). Nejspíš padání klíčních rostlin a smutnice.
Klíčeno v plastových miskách od masa, médium hlína za skleníku (mix starodávného zetlelého substrátu, hlíny a koňského hnoje). Miska zabalena do igelitového pytlíku a umístěna do skříně nad kondenzační kotel. Klíčeno tak různě po etapách leden - únor. % klíčivost jsem neřešil. Místa mám méně než druhů k dispozici takže tak. Hlínu jsem nepropékal, byl jsem líný. Smutnice jsem měl, ale žádná hrůza.
Po vyklíčení přesazano do stejné hlíny a 500g kelímků od jogurtu a 500ml od piva. Kytky jsou malé, moc nerostou, protože jsou pouze na okně. Ale máme ještě 2 měsíce čas, tak snad to doženou. Hnojil jsem tuším jen jednou, tekuté Hoštice. Plíseň se mi celkem vyhýbá, občas prokypřim vrchní vrstvu.
Finální stanoviště: skleník, záhon, textilní květináče.
Momentálně čekám na Rocota a klíčím lilky a rajčata stejným způsobem.