Stránka 1 z 1

Ztráta chuti ?

Napsal: 31 bře 2013 21:13
od franta599
ČUS plechové huby :D mel bych jeden takový dotaz i když možna to je hovadina prosim vyvedte me z omylu postupem času zjištuji že asi prestávám vnimat pálivost naposledy me v tom nahlodal fakt že když jsem si dal habanero do omačky ke kuřeti na smetane tak me to da se rict jenom tak mirne lochtalo ale když ochutnal bratr tak zrudl a proklel me až do 7 mého kolena ted me jde o to jestli už jsem si zvykl nebo jestli jsem si "vypálil" chutové bunky ? chut citim normálne ale proste me to nejak nepáli když si dam čiste jenom papričku tak to docela naklada ale jak rikam u toho jidla bych řekl že to bylo jenom mirne pikantní jenom opravdu mirne a bratra to odrovnalo a me ted doma maji za nejakyho hajzlika co připravuje pastičky :rn:

Re: Ztráta chuti ?

Napsal: 31 bře 2013 21:18
od rytir91
Tomu se říká tréning, postupně zjišťuji že to co jsem nemohl sníst je momentálně bez potíží. Ovšem stále existují věci na které trénuji.

Re: Ztráta chuti ?

Napsal: 31 bře 2013 23:10
od Filichilli
Buduješ rezistenci, odolnost :) Kamarádi před pár lety machrovali jak žerou pizzu s extra porcí feferonek a na mě to bylo moc silné , ale když ted jim dám zkusit třeba habanero, tak to už mají po srandě :D Ale za to já se bavím :)

Re: Ztráta chuti ?

Napsal: 07 dub 2013 16:46
od Gygabite
Muzu potvrdit zvisovani odolnosti a presto vnimani chuti i pres extremne palive pokrmi.Otazkou zbyva co po dosahnuti extremni odolnosti?Budeme pit extrakt?Fakt nevim kam to az dojde.

Ja osobne jsem uz ve fazi kdy Habanero a Trinidad Scorpion(nemyslim samotnou Morugu ale jeji slabsiho brachu) je pro me standard a zacinam pokukovat po omackach s extraktem.
Nemyslim si ale ze bych prichazel o chutove bunky jen prestavam vnimat palivost chilli.

Zeste jedna zajimavost na konec:Prah bolesti se mi znacne posunul smerem nahoru a to se tice celeho tela(myslim kdejake riznuti a bouchnuti).

Re: Ztráta chuti ?

Napsal: 07 dub 2013 18:33
od sembeth
Jj zvyšování rezistence se určitě projeví u každého milovníka chilli, což je dle mého super. Jinak bychom asi těžko objevovali nové a pěstovali ještě pálivější.

V mém případě se rezistence výrazně zvyšuje zejména při používání pálivého do pokrmů, takže není problém celá čerstvá jolokie (menší) do misky polévky. Taky peklo, ale nic proti tomu, když jí dám jen tak celou samotnou (menší), to je pak teprv řádnej kotel.

Takže ve svém případě nemám strach, že bych v blízké době dosáhl nějaké extremní odolnosti. Navíc preferuji vše na bazí papriček, žádný extrakty. Pro mě je zatím jasná cesta zvyšováním množství a užíváním pálivějších druhů + výroba vlastních omáček (prvně 2013) dle svých potřeb. Zatím, ale víc jak jednu jolokii do misky polévky zkoušet asi nebudu
:firy:


to franta599: Dopručuju do kuřete na paprice-smetaně dát jolokii, případně dvě kdyby Ti nestačilo. Jednak je to děsná dobrota, a jedna si myslím, že Tě může palem potěšit :sm:
Nebo zkus dat 2-3 cely habanerka.