Stránka 1 z 2

S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 22 lis 2011 16:17
od HabaneroXXX
Dobrý den chtěl jsem se zeptat s čím máte chilli nejraději já osobně je mám rád samotné, ze sýrem anebo v nějaké specialitě jako například v pizze. :cooking:
:thanx:
:respect:

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 22 lis 2011 16:56
od Hami
Já už to dávám úplně do všeho!!! Mé okolí si sice ťuká na čelo, ale mě to chutná....:-D
Vyzkoušej např. chilli marmeládu, chilli med....

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 22 lis 2011 17:28
od Herkules
CHilli med? To může být zajímav..Vyzkouším :-D

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 22 lis 2011 18:41
od gandalf
Taky ten med doporučuji. Já ho dával i do chilli omáček místo cukru. Jinak sušené chilli mlsám i u televize /tedy pokud tam není nějaký stupidní seriál/. Dá se dochutit i polévka.

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 23 lis 2011 14:15
od Chilli.tk
Prakticky s čímkoliv, chutná mi jak omáčka nebo čerstvé Aji Cito k hermelínům s chlebem, nakládaných herm..

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 25 lis 2011 19:39
od chilligrower
Hami píše:Já už to dávám úplně do všeho!!! Mé okolí si sice ťuká na čelo, ale mě to chutná....:-D
Vyzkoušej např. chilli marmeládu, chilli med....
Jaký používáš poměr?
Já ho zkusil z Red Habanera a je to takový Medový napalm, téměř nepoužitelný. Je pravda, že ho tam bylo požehnaně a zápisky jsem ztratil.

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 25 lis 2011 19:55
od Hami
Samozřejmě záleží na druhu papriček :-)
Já jsem letos dělal 2 druhy, do jednoho jsem použil 2 ks papriček Naga Bih Jolokia a do druhého jsem kápnul cca 5 kapek extraktovky The Great White Shaark Predator :-D
Obecně se dá říci, že do těchto sladkých pochutin stačí poměrně malé množství pálivého.....
Lepší pomálu, ochutnat a popř. přidat.
Mimochodem, dnes jsme na nákupu v Lídlu zakoupili marmeládu z černého rybízu, no a po jemném vylepšení je naprosto luxusní ....:-)

Re: S čím máte chilli pappers nejraději

Napsal: 28 lis 2011 13:02
od Chilli.tk
Jinak velice doporučuji vyzkoušet recept:
Rozmixovat hrušky, lehce přisladit, jeden Hot Lemond nebo podobnou alternativu nepříliš ostré papričky a chuťově super:)
Jde o to testovat a ochutnávat již při výrobě.

Sterilizovat jak je běžné při cca 100°C zhruba 20 minut...

Chilli.tk
:tiphat: