Stránka 1 z 1

Sambaly a Sriracha

Napsal: 05 dub 2013 23:19
od sembeth
V poslední době jsem si celkem oblíbil extra heat sambaly a omáčky Sriracha.
Stejně jako habamučíta si i tohoto dávám preventivně pár lžiček denně .

Moji favorité:
Sriracha Extra Hot
Sambal Badjak Extra Heet
Sambal Surinaamse

Zkusil jste někdo. Váš názor? Šmakuje/nešmakuje? Pálivost?

Re: Sambaly a Sriracha

Napsal: 06 dub 2013 07:03
od Wiking
Sambaly mam rad, i kdyz nekteri vyrobci do nich davaji moc vysoke % soli.
Zalezi na vyrobci... a tech je hodne. Nekdy taky pisou kolik je v tom Sambalu % chilli a % soli.
Palivost je samozrejme ovbykle takova, aby to mohli jist i "normalni" lide.. Ale vse se da priostrit..
Srirachy nekupuji, je v nich silene moc chemie. Neni problem si to uvarit sam doma a dat do mensich (0,2L) sklinek, zasterilovat si to a otevrene v lednici vydrzi i bez konzervantu par tydnu.. proste nez se to sni :-)

Re: Sambaly a Sriracha

Napsal: 07 dub 2013 17:44
od sembeth
Wiking píše:Sambaly mam rad, i kdyz nekteri vyrobci do nich davaji moc vysoke % soli.
Zalezi na vyrobci... a tech je hodne. Nekdy taky pisou kolik je v tom Sambalu % chilli a % soli.
Palivost je samozrejme ovbykle takova, aby to mohli jist i "normalni" lide.. Ale vse se da priostrit..
Srirachy nekupuji, je v nich silene moc chemie. Neni problem si to uvarit sam doma a dat do mensich (0,2L) sklinek, zasterilovat si to a otevrene v lednici vydrzi i bez konzervantu par tydnu.. proste nez se to sni :-)
jj, s tou chemií máš určitě pravdu (asi ale nejde moc jinak v masovém měřítku). Takových omáček je, řekl bych, ale většina, takže je to pak věc volby, hledání, testování, atd. Dle mého Sriracha až tak extra chemicky nechutná, ikdyž je toho plná. Na rozdíl od jiných které jsem zkusil = jedná velká chemická umělotina.

Pakliže máš nějaký typ na gud omáčku s minimem chemie tak sem s ním.

Jinak mám samo v plánu si zarobit svoje vlastní omajdy, pakliže se sklizeň zadaří. Zatím 0 zkušeostí s tímto, neb jedu první plnohodnotnou chilli sezónu. Tak jsem zvědav.