Stránka 1 z 1

Čokoládový krém s chilli

Napsal: 14 pro 2010 19:37
od Seminka-chilli.cz
Čokoládový krém s chilli

Suroviny

250 ml smetany
340 g čokolády
cukr krystal
voda
chilli papričky
5 g želatiny
500 ml šlehačky
(tabasco)

na čokoládové placičky:

čokoláda
pomerančová kůra
mletá káva
sůl
Postup

Smetanu přivedeme k varu a postupně ji důkladně zašleháme do rozpuštěné čokolády, až vytvoříme hladkou hmotu. Tu ochutíme cukrovým rozvarem s nadrobno nakrájenými chilli papričkami zbavenými semínek, které jsme v rozvaru krátce povařili a případně kapkou tabasca. Do čokoládové směsi přidáme ještě rozpuštěnou želatinu, vše dobře promícháme a až teplota směsi klesne na 35 až 40 stupňů, velmi opatrně ji smícháme s ušlehanou smetanou. Hotový krém podáváme ve skleničkách na aperitiv a ozdobíme proužky chilli papriček z cukrového rozvaru a čokoládovými placičkami.

Na jejich přípravu budeme potřebovat rozpuštěnou čokoládu, do které vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku mleté kávy a soli. Hmotu pak v požadovaném tvaru roztíráme na silikonovou podložku nebo pečicí papír a necháme ztuhnout.

Rady:

Míchejte krém velmi opatrně, aby šlehačka zůstala „nadýchaná“
Silikonový plát lze nahradit papírem na pečení.
Cukrový rozvar s chilli papričkami nevaříme dlouho, aby příliš nezhoustl.

http://www.ceskatelevize.cz/porady" onclick="window.open(this.href);return false;