Papričky se sýrem v oleji
Napsal: 03 kvě 2018 19:16
od mglaedr
Ahojte,
po roce, kdy jsme neměl možnost, jsem se zase pustil do pěstování

a napadlo mě, že tentokrát bych si svoje papričky po dozrání naložil do oleje se sýrem. Tuhle pochoutku jsem dostal naposled na Vánoce a od té doby přemýšlím, jak se to připravuje. Máte s tím někdo zkušenosti? Viděl jsem to myslím v Globusu nebo Tescu, ale rád bych si naložil svoje. Jde jenom o to strčit sýr s paprikama do zavařovačky a zalít olejem nebo je na to nějaký speciální postup?
Předem díky
Re: Papričky se sýrem v oleji
Napsal: 03 kvě 2018 22:17
od Tea Racer
Co člověk to jiný recept

Já mám nejraději sušené papricky, do oleje a k tomu hermelín, pařenici, odstiepok apodobne, doladím sušeným rajčetem, kořením atd... vynikající s divoskami.

Jak papričkami tak s děvčaty divokými.

Re: Papričky se sýrem v oleji
Napsal: 04 kvě 2018 07:56
od Strato3
A nemelo by se to sterilovat když naplnim čerstvé?
S3
Re: Papričky se sýrem v oleji
Napsal: 04 kvě 2018 19:35
od Bacula
Nemyslím si, že ty prodávané v obchodě jsou sušené, nebo čerstvé. Na těch papričkách je znát ta sladkokyselá chuť jako u sterilizovaných. Zkusila jsem vloni pár skleniček plodů zbavených semínek zavařit do nálevu, který používám zavaření beraních rohů a řezů z Jalapeňo. Nálev jsem pro ty zbavené semínek přisladila. Je to takový polotovar, otevřu, scedím, naplním sýrem a zaliju olejem. Je to dobrota.
Re: Papričky se sýrem v oleji
Napsal: 04 kvě 2018 21:12
od chris

dík za vynikající nápad s polotovarem, tohle mi vyřeší nedostatek místa v chladničce pro tyhle nepasterizované dobroty
