Stránka 1 z 1
					
				uzení
				Napsal: 16 srp 2017 10:47
				od Uram
				Zdravím, chtěl bych si letos zkusit vyudil svoje Jolikie, máte s tím někdo zkušenosti? Jak dlouho a kolik stupňů udit, udit čerstvá nebo už usušená. Děkuji za jakýkoliv postřeh
			 
			
					
				Re: uzení
				Napsal: 16 srp 2017 13:02
				od pan_klobouk
				udit je muzes jakkoliv ,tady moc pravidel neni 

 12hodin na 70 stupnu  bylo cajk
 
			 
			
					
				Re: uzení
				Napsal: 16 srp 2017 14:36
				od Tea Racer
				Sice to není nač se uplne ptáš, ale je i studený kouř..... používa se to trochu jinak 

Nebo když nakladam chilli do oleje, sýrů, tofu... používam uzenou papriku taky.
 
			 
			
					
				Re: uzení
				Napsal: 16 srp 2017 14:39
				od oskar69
				ja udil v hrnci na grilu 

 cca 20 - 30 minut, jako zdroj byly aromaticke hobliny - priste bych je trochu namocil, ale bylo to jen par plodu a hrnec uz na nic jiheno nepouziju.
 
			 
			
					
				Re: uzení
				Napsal: 03 zář 2017 12:01
				od Uram
				Diky za odpovedi.A zkusenosti s tekutym kourem? To se suseny papricky nejak potiraji?