Jamajský Džem
Napsal: 26 led 2017 13:11
Info Neobyčajná, avšak neskutočne chutná sladko-pikantná pochúťka. Jamajský džem Je vhodný na každú špeciálnu príležitosť. Na prípravu Jamajského džemu sú najlepšie jamajské odrody chilli ( nemusí ) , ktorých štipľavosť je nad 100 000 SHU. Samozrejme, ak sa vám bude takýto džem zdať príliš pálivý, použite jemnejšie odrody chilli.
Ilustračné foto

Príprava: 10 minút
Ingrediencie:
1 pohár chilli Jamaican Hot (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Red Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Orange Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár jablkového octu
cca 55 gr. pektínu (alebo iného stužovača)
2 poháre cukru
Postup:
Do hrnca vložíme nasekané chilli, jablkový ocot a pektín. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, pričom zmes musí bublať aj počas miešania. Následne džem odstavíme, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme zmes opätovne k varu. Ďalšiu minútu necháme džem variť a potom zložíme z ohňa. Čiže celková výroba džemu trvá zhruba 10 minút. Následne môžete džem preliať do pohárov a uzavrieť.
Upozornenie Pri varení tohto úžasného džemu sa vám môže stať, že vás z výparov začnú páliť oči. Preto nezabudnite vetrať.
Ilustračné foto
Príprava: 10 minút
Ingrediencie:
1 pohár chilli Jamaican Hot (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Red Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Orange Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár jablkového octu
cca 55 gr. pektínu (alebo iného stužovača)
2 poháre cukru
Postup:
Do hrnca vložíme nasekané chilli, jablkový ocot a pektín. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, pričom zmes musí bublať aj počas miešania. Následne džem odstavíme, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme zmes opätovne k varu. Ďalšiu minútu necháme džem variť a potom zložíme z ohňa. Čiže celková výroba džemu trvá zhruba 10 minút. Následne môžete džem preliať do pohárov a uzavrieť.
Upozornenie Pri varení tohto úžasného džemu sa vám môže stať, že vás z výparov začnú páliť oči. Preto nezabudnite vetrať.