Stránka 1 z 1

Jamajský Džem

Napsal: 26 led 2017 13:11
od Halvoník
Info Neobyčajná, avšak neskutočne chutná sladko-pikantná pochúťka. Jamajský džem Je vhodný na každú špeciálnu príležitosť. Na prípravu Jamajského džemu sú najlepšie jamajské odrody chilli ( nemusí ) , ktorých štipľavosť je nad 100 000 SHU. Samozrejme, ak sa vám bude takýto džem zdať príliš pálivý, použite jemnejšie odrody chilli.

Ilustračné foto
36137

Príprava: 10 minút

Ingrediencie:

1 pohár chilli Jamaican Hot (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)

1 pohár chilli Red Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)

1 pohár chilli Orange Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)

1 pohár jablkového octu

cca 55 gr. pektínu (alebo iného stužovača)

2 poháre cukru

Postup:

Do hrnca vložíme nasekané chilli, jablkový ocot a pektín. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, pričom zmes musí bublať aj počas miešania. Následne džem odstavíme, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme zmes opätovne k varu. Ďalšiu minútu necháme džem variť a potom zložíme z ohňa. Čiže celková výroba džemu trvá zhruba 10 minút. Následne môžete džem preliať do pohárov a uzavrieť.

Upozornenie Pri varení tohto úžasného džemu sa vám môže stať, že vás z výparov začnú páliť oči. Preto nezabudnite vetrať.