Stránka 1 z 1

Avokádové Guacamole

Napsal: 11 led 2017 10:22
od Erben61
Avokádové Guacamole

Celkový čas přípravy: 10 minut
Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, předkládám zde tu tradičnější, která se používá na více způsobů, ale nejvíce chutná jako salsa

POTŘEBNÉ SUROVINY NA 6 PORCÍ

2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl

POSTUP

Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu.

Pro zaťaté plechovky lze použít i papričky s větší voltáží.

Dobrou chuť.

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 11 led 2017 10:53
od OMO
Opečená křupová bagetka, guacamole, plátek uzeného lososa, mořská sůl, pokapat citronem a boule za ušima :angry1:

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 11 led 2017 14:07
od wlasta1
OMO píše:Opečená křupová bagetka, guacamole, plátek uzeného lososa, mořská sůl, pokapat citronem a boule za ušima :angry1:
Pán je gurmán :-)

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 11 led 2017 20:01
od oskar69
mam rád, pro mě nejrozumnější využití avokáda

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 12 led 2017 14:16
od Vasjis
Stačí nabírat tacos :) nebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba :)

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 12 led 2017 14:49
od OMO
Vasjis píše:Stačí nabírat tacos :) nebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba :)
Nachos :firy:

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 12 led 2017 22:57
od Maxim
oskar69 píše:mam rád, pro mě nejrozumnější využití avokáda

Zalezi na odrude. Na guacamole se pouziva odruda Bacon ktera neni sama o sobe zrovna moc chutna, ma nizky obsah tuku. V komercnich sadech se pouziva jako opylovac pro chutove lepsi odrudy. V evrope je to predevsim Lamb Hass ktery je vynosny a chutove dobry. Bohuzel v Cesku a na Slovensku se dovazi plody ktere jsou sklizeny prilis brzy a do kvalitni chuti uz nedozraji, jenom zmeknou.
Nejchutnejsii odrudy ktere muzu doporucit jsou Hass a Pinkerton, nasleduji Lamb Hass a Fuerte. Bacon jedine na guacamole.

Re: Avokádové Guacamole

Napsal: 16 led 2017 08:35
od Vasjis
OMO píše:
Vasjis píše:Stačí nabírat tacos :) nebo jak se to jmenuje bramburky v trojuhelníkovém tvaru taky bomba :)
Nachos :firy:
jj plete se mi to :D