Avokádové Guacamole
Napsal: 11 led 2017 10:22
Avokádové Guacamole
Celkový čas přípravy: 10 minut
Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, předkládám zde tu tradičnější, která se používá na více způsobů, ale nejvíce chutná jako salsa
POTŘEBNÉ SUROVINY NA 6 PORCÍ
2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl
POSTUP
Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu.
Pro zaťaté plechovky lze použít i papričky s větší voltáží.
Dobrou chuť.
Celkový čas přípravy: 10 minut
Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, předkládám zde tu tradičnější, která se používá na více způsobů, ale nejvíce chutná jako salsa
POTŘEBNÉ SUROVINY NA 6 PORCÍ
2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl
POSTUP
Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu.
Pro zaťaté plechovky lze použít i papričky s větší voltáží.
Dobrou chuť.