Stránka 1 z 1

Chilli sojovka.

Napsal: 15 říj 2015 11:07
od Erben61
Ahoj, asi žádná světoborná novinka, ostatně někde jsem to tu zahlédl. Chci se jen podělit o svůj recept na vylepšení sojové omáčky. Dělal jsem jí hned v začátcích asi před 5 lety a jelikož se osvědčila tak každý rok zkusím trochu obměnit ingredience či druh chilli. Nejlepší je s Jalapeňy ,česnekem a kuličkami tříbarevného pepře. Nuže libovolné množství od všech třech ingrediencí zalijete koupenou sojovkou , uzavřete v nádobě a necháte v chladu nějaký čas odležet. Jde to celkem rychle ale ideálně bych začal po měsíci-čím déle vám vydrží odolávat tím lépe, protože jak okusíte tak se výdrž bleskově zkracuje.Chilli, rocku a lednici zdar :jalapeno: Vitas :tiphat:

Re: Chilli sojovka.

Napsal: 09 bře 2016 17:19
od OMO
Erben61 píše:Ahoj, asi žádná světoborná novinka, ostatně někde jsem to tu zahlédl. Chci se jen podělit o svůj recept na vylepšení sojové omáčky. Dělal jsem jí hned v začátcích asi před 5 lety a jelikož se osvědčila tak každý rok zkusím trochu obměnit ingredience či druh chilli. Nejlepší je s Jalapeňy ,česnekem a kuličkami tříbarevného pepře. Nuže libovolné množství od všech třech ingrediencí zalijete koupenou sojovkou , uzavřete v nádobě a necháte v chladu nějaký čas odležet. Jde to celkem rychle ale ideálně bych začal po měsíci-čím déle vám vydrží odolávat tím lépe, protože jak okusíte tak se výdrž bleskově zkracuje.Chilli, rocku a lednici zdar :jalapeno: Vitas :tiphat:
Sojovka je super, někdy v ní marinuju ryby s barevným pepřem, oliváčem a citronem. Doufám, že to nemícháš s tou šmakuládou od Vitany :). Pokud sojovka tak jedině Kikkoman. :foods:

Re: Chilli sojovka.

Napsal: 10 bře 2016 17:27
od Erben61
OMO píše:
Erben61 píše:Ahoj, asi žádná světoborná novinka, ostatně někde jsem to tu zahlédl. Chci se jen podělit o svůj recept na vylepšení sojové omáčky. Dělal jsem jí hned v začátcích asi před 5 lety a jelikož se osvědčila tak každý rok zkusím trochu obměnit ingredience či druh chilli. Nejlepší je s Jalapeňy ,česnekem a kuličkami tříbarevného pepře. Nuže libovolné množství od všech třech ingrediencí zalijete koupenou sojovkou , uzavřete v nádobě a necháte v chladu nějaký čas odležet. Jde to celkem rychle ale ideálně bych začal po měsíci-čím déle vám vydrží odolávat tím lépe, protože jak okusíte tak se výdrž bleskově zkracuje.Chilli, rocku a lednici zdar :jalapeno: Vitas :tiphat:
Sojovka je super, někdy v ní marinuju ryby s barevným pepřem, oliváčem a citronem. Doufám, že to nemícháš s tou šmakuládou od Vitany :). Pokud sojovka tak jedině Kikkoman. :foods:

Od Vitany neeeee, ale jak se to jmenuje Ti nepovím neboť neovládám čínský či vietnamský znaky. Opět nic světobornýho, kupuju ji v litrové flaši od místního rákosníka Jajdy. Ale s tím vylepšením mi to šmakuje, dá se to dělat i se zázvorem....to jsem kdysi taky zkusil a fajný. Ostatně vaření je jak umění možného a často i nemožného, jen mít odvahu a fantazii k experimentování. :thumbup: ZDAREC

Re: Chilli sojovka.

Napsal: 10 bře 2016 18:52
od MartinS
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... GwodECUFbQ

To je tak jak psal OMO, doma ji taky mame. Je asi nej z tech bezne prodavanych

Re: Chilli sojovka.

Napsal: 11 bře 2016 06:45
od Dr.Pedr
MartinS píše:http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... GwodECUFbQ

To je tak jak psal OMO, doma ji taky mame. Je asi nej z tech bezne prodavanych
,,Kikkoman,, je výborná ... :tiphat:

http://www.japafoods.cz/sojove-omacky/