Stránka 1 z 2

Nakládané Jalapenos

Napsal: 30 črc 2015 09:27
od lobo
Ahoj kolegové,

at hledám jak hledám, nikde jsem tu nenašel recept na naložení papriček Jalapenos. Neměl by někdo z Vás nějaký recepis ?
Ano mhl bych to naložit jako okurky do DEKA ale to mi přijde škoda děkuji :thanx:

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 30 črc 2015 09:32
od lobo
už jsem našel tento : http://www.seminka-chilli.cz/chilli-rec ... -papricky/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 30 črc 2015 12:10
od Holu
Hodlám taky tento recept vyzkoušet. :-)

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 30 črc 2015 19:35
od Crate
Papričky Jalapeno jsou vynikající chilli papričky (feferonky), které se většinou sklízí ještě zelené a dají se zpracovat různými způsoby. Dnes si představíme jeden z nejznámějších a zároveň nejchutnějších způsobů - nakládané jalapeno papričky s česnekem v octovém nálevu.
nakladane-jalapeno-paprickyCo budeme potřebovat?
◾15 papriček Jalapenos
◾3/4 hrníčku vody
◾3/4 hrníčku octa
◾3 polévkové lžíce bílého cukru (nebo hroznového)
◾2 polévkové lžíce soli
◾3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky

Jak na to?
1.Nakrájejte jalapenos na asi 5mm silná kolečka. Pokud ponecháte semínka, bude výsledek pálivější, pokud semínka odstraníte bude výsledek méně pálit.
2.Ze všech ingrediencí připravte v hrnci nálev a mírně ho povařte až se cukr i sůl dokonale rozpustí. Poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
3.Naplňte zavařovací sklenice nakrájenými jalapeno papričkami, přidejte česnek a zalijte nálevem.
4.Hotové sklenice uzavřete a zavařte jako normálně - v horké vodě cca 15 minut. Lze je také nechat jen v lednici a budou určené k okamžité konzumaci - postačí 4 - 10 dní a můžete si na nich pochutnávat :-)
Dobrou chuť a krásné pálivé zážitky přeje Jalapeňo CZ.



zdroj: Jalapeno.cz


Crate

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 19 zář 2015 19:34
od proki73
kvašané jala
• Výborným startérem je čerstvá syrovátka. Získáte ji snadno - vykapáním jogurtu. Nechte cca 12 a více hodin vykapat jogurt a nebo jiný základní kysaný výrobek, který neobsahuje nic než mléko či smetanu a kultury přes hustější plátno. Oddělí se vám syrovátka a hustější jogurt (dá se použít jako náhražka řeckého a nebo ještě pořádně vymačkat syrovátku a namazat coby domácí žervé). A právě syrovátka pak buď jako výborný iontový nápoj a nebo právě jako startér mléčného kvašení.jako startér se dá použít voda z domácího zelí nebo pokles solný roztok musí být 4% Poměr NÁLEV: 1.6 litru vody svaříme se 3 polévkovými lžícemi soli


Ingredience

jalapenos papričky
mrkev
cibule
česnek
voda
sůl
startér
oregáno, tymián, bobkový list

Svařte vodu se solí a bobkovým listem. Pokud budete používat sušené, svařte i bylinky. Nechte vychladnout. Vyvařte nakládací nádoby, očistěte a nakrájejte papričky a cibuli, oloupejte a mírně podrťte česnek. Naskládejte do kvasné nádoby, zalijte lákem, přidejte případný startér, zajistěte ponoření všech pevných částí, nechte zhruba týden při pokojové teplotě a posléze uchovávejte v chladu.

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 20 zář 2015 10:13
od BlueShark
Já bych to naloupal do oleje s hermelínem a bylo by, to je prosté žrádlo :-) a cibul :-)
Unbelieveable delicate sharp taste :-)

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 20 čer 2017 19:25
od Chose Manuel
lobo píše:
30 črc 2015 09:32
už jsem našel tento : http://www.seminka-chilli.cz/chilli-rec ... -papricky/"
dají se do stejného nálevu naložit habaněra a ostatní papričky?? asi v tom nebude problém žejo? nebo mě prosím vyveďte z omylu :dunno:

Re: Nakládané Jalapenos

Napsal: 20 čer 2017 20:40
od Kendy
Jistě.. Ale asi by to měly být papriky s přiměřenou tloušťkou stěny. Úplně tenkostěnné (primárně určené na sušení) bych tak asi nezavařoval.