Konzervace
Napsal: 16 říj 2014 13:51
Vždycky jsme všechno nechali jen usušit na vzduchu, ale teď máme na balkoně červený Habanero a Fatalii a mě se strašně líbí, jak vypadaj ... a chtěla bych, aby si uchovaly barvu i tvar.
Kdyby trochu chtěly ztratit pálivost, nebylo by na škodu. Myslela jsem na olej, ale koukám, že to chce nejdřív usušit a pak teprv naložit. Nerada bych je nakrájela, i když, jak teď o tom přemýšlím, Habanero na plátky by vypadalo fajně. Takže asi leda zmrazit? Nebo co by s nima šlo udělat, aby "byly hezký", a samozřejmě, nezkazily se?
Jakýkoliv tip uvítám, i když si trochu myslím, že estetický požadavky se při uchovávání asi většinou neberou jako ty hlavní. :P

Jakýkoliv tip uvítám, i když si trochu myslím, že estetický požadavky se při uchovávání asi většinou neberou jako ty hlavní. :P