Stránka 1 z 1

Čalamáda

Napsal: 30 zář 2014 10:32
od TOM
Suroviny:
5 kg zelenej kapusty
2 kg papriky
1 kg salatovej uhorky
1 kg cibula
chilli papricky /podla chute - ja som robil jednu varku z jalapeno tak 30 ks (verzia pre otca) a druhu verziu som robil s Habanero Red/
1 zelko /100 g balenie/
dvojsiricitan draselny /borkén/ - na špičku lizice , zabrani z hnednutiu kapusty
500 ml octu
500 g cukru

Postup:
1. vsetko umyjeme a nastrúhame na pozadovanu hrubku.
2. k nasekanej zelenine pridáme Zelko, ocot , cukor a poriadne premiesame.
3. Takto premiesanu zmes necháme stat cca 24 hod pri 15-20 °C /ja som pouzil komoru/, pocas tohto lezania ju obca premiesame / uplne staci 2-3 krat/
4. Z odlezanu zmes natlacime do 7 dcl flias a zalejeme stavou zo dna hrnca, uzavrieme a skaldujeme v komore.

NESTERILIZUJEME!!!!


pozn. BORKER-u nedavajte moc vela lebo neni to najlepsia latka pre organizmus ...ale v malom mnozstve ak osom pouzil ja tak je v podstate neskodna.

Dobru chut :veryhot:

Re: Čalamáda

Napsal: 30 zář 2014 17:56
od Dr.Pedr
TOM píše:Suroviny:
5 kg zelenej kapusty
2 kg papriky
1 kg salatovej uhorky
1 kg cibula
chilli papricky /podla chute - ja som robil jednu varku z jalapeno tak 30 ks (verzia pre otca) a druhu verziu som robil s Habanero Red/
1 zelko /100 g balenie/
dvojsiricitan draselny /borkén/ - na špičku lizice , zabrani z hnednutiu kapusty
500 ml octu
500 g cukru

Postup:
1. vsetko umyjeme a nastrúhame na pozadovanu hrubku.
2. k nasekanej zelenine pridáme Zelko, ocot , cukor a poriadne premiesame.
3. Takto premiesanu zmes necháme stat cca 24 hod pri 15-20 °C /ja som pouzil komoru/, pocas tohto lezania ju obca premiesame / uplne staci 2-3 krat/
4. Z odlezanu zmes natlacime do 7 dcl flias a zalejeme stavou zo dna hrnca, uzavrieme a skaldujeme v komore.

NESTERILIZUJEME!!!!


pozn. BORKER-u nedavajte moc vela lebo neni to najlepsia latka pre organizmus ...ale v malom mnozstve ak osom pouzil ja tak je v podstate neskodna.

Dobru chut :veryhot:
:foods: vyzkouším....

Re: Čalamáda

Napsal: 03 říj 2014 20:50
od TOM
Njalepsia je ked ju nechate odstat par tyzdnou, vtedy sa to tam dobre prepoji a je to chutovecka takmer ku vsetkemu :D.....Na druhej strane je problem aby to ta kdlho vydrzalo, ak to budete robit z 5 kg kapusty :D....avsak poznam zaruceny recept...vela chilli a skodcov /t.j. zrutov/ bude menej :D a calamadu budete mat len pre seba ak v rodine nemate dalsiu plechovu hubu :D