Stránka 1 z 2

Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 19:02
od Gygabite
Dnes jsem se konecne odhodlal pokorit plynavou troubu a upect v ni dorry domaci chleb.Mel jsem z toho velke obavy jelikoz vsechno co v ni pecu se pripaluje odspodu.Az kdyz jsem pred par dny delal slany kolac z hodne podobneho testa jako je ten na chleb tak jsem se rozhodl.Jeste to ma znacne mouchy a musim je vychitat ale myslim ze dobra vec se povedla protoze chleb vsem chutnal(i tem co palive nemusi).

Ingredience:

brambory 1kg
hl. mouka 1kg
mleko 3dl
drozdi 40-50g
ocet 3lzice
kmin cely 3lzicky
slunecnicove seminka 1lzice
chilli 2,5lzicky
nove koreni 5-6kulicek
tymian spetku
curk 1lzicku
sul 3lzicky

Postup:
Brambory uvarime na loupacku,oloupeme a promackame nebo nastrouhame.Mleko ohrejeme a dame do nej cukr a drozdi(pokud mate ve sve blizkosti pekarnu doporucuji poridit tak i za cenu prosika na kolenou).Do brambor pridame mouku rozdrcene slunecnicove seminka,rozdrcene nove koreni,kmin,chilli,sul a tyminan.mezitim nam vykyne kvasek ktery pridame do testa spolu z octem.V tomhle momentu je treba pracovat opravdu rychle jelikoz testo zacne po chvili dost lepit(neni treba pridavat mouku chleb by pak byl prilis tvrdy).Az je testo hotove prikryjem ho uterkou a postavime na teple mista.Testo nechame kynout pul hodiny.
16016
16017
16018
Pote testo pendame do formy nebo na plech(je dobre aby ste ho nechaly chvyly ohrat na radiatoru) prikryjeme uterkou a nechame ho jeste 15 minut dokynout.
16019
16020
Peceme v troube pri 240°C cca 75minut nebo do tmave hneda.Na poklepani zespodu musi chleb krasne dunet(tady se ukazali nevihody plynove trouby a musel jsem chleb dopekat bez formy).Po vyndani z trouby chleb potreme vodou znovu prikryjeme uterkou a nechame vystydnout(musim se priznat ze jsem byl nedockavej a chleb jsem ochutnal jeste teply).
16021
16022
16023
16024
16025
16026

Chleb se skutecne povedl a neni se ceho bat.Jen pri hneteni testa to byla pekna fuska.

AŤ PÁLÍ!!!

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 19:57
od jezdik77
Určitě vyzkouším, a chléb vypadá skutečně skvěle.
Jen tak dál :tiphat:

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 20:50
od TOM
:thumbup: Ja tiez obcas napeciem domaci chlieb, ale s chilli som este neskusal, cize urcite vyskusam presne tvoj recept :thumbup:

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 20:58
od Gygabite
Omlouvam se za malou chybu zapomel jsem na sul.Doplnil jsem do prvniho prispevku.

Dekuji vam za "positive feedback"

AŤ PÁLÍ!!!

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 22:21
od terez888
Cau, trochu mimo tema, ale ohledne ty trouby, doporucuju dat na spodek starou hlinenou stresni tasku. Me to s pripalovanim v plynovy troube dost pomohlo. :wave:

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 19 úno 2014 23:21
od Gygabite
Davam vodu jen jeste musim vychitat mnozstvy.Kazdopadne diky.

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 20 úno 2014 14:03
od Findejs
Jelikož jsem kůže líná, ingredience nahážu do domácí pekárny a upeču to v ní. Nemusím se patlat s těstem, prohněte to za mě stroj a nic neušpiním :-)
Co dát část chilli jako nasekaný papričky, co vy na to?

Re: Domaci "Chilli-chleb"

Napsal: 20 úno 2014 14:42
od Gygabite
Abych byl presny tak jsem to udelal takhle:

Lzicku cayenne pepper
Lzicku nahrubo rdceneho domaciho chilli
pul lzicky uzeny nagy