Domaci Chilli Bramburky(Chilli Crisps)
Napsal: 26 led 2014 16:35
Dnes jsem se pokusil udelat domaci bramburky a myslim ze se pokus zdaril.Nejdriv neco k davlovani.Styl je:asi,zhruba,priblizne,presne.Nebo takhle:

Lzicka a moka lzicka
Ingredience:
brambory cca 1kg
olej,sul
sl. paprika lzicku
Cayenne pepper lzicku
uzena Naga moka lzicku
skorice moka lzicku
mlety rozmaryn moka lzicku
trtinovy cukr lzicku(rozemlit na jemno)
Postup:
Brambory oskrabeme a na strouhatku na salatove okurky(ja jsem ho prebrousil aby lip krouhalo) nakrouhame na platky.
Nechame min. hodinu ve studene vode aby se vymocil prebytecny skrob(vodu muzeme dva/tri-krat vymenit).

Pote brambory poradne scedime a osusime uterkou.Na tomhle hodne zalezi aby se nam lupinky udelely do krupava.
Smazime na oleji na nejvissi teplote.Pri vyndavani muzeme panvici nebo hrnec na chvili stahnout na vedlejsi plotnu.

Vsechny koreniny smichame dohromady bramburky dame do kastrolu s poklickou posipeme smesi koreni a promichame.




Je tady jeste varianta peceni v troube.Po osuseni brambor je polejeme olivovim olejem a dame na vymasteni a pecicim papirem vylozeny plech a peceme pri 200°C dozlatova.
AŤ PÁLI!!!
Lzicka a moka lzicka
Ingredience:
brambory cca 1kg
olej,sul
sl. paprika lzicku
Cayenne pepper lzicku
uzena Naga moka lzicku
skorice moka lzicku
mlety rozmaryn moka lzicku
trtinovy cukr lzicku(rozemlit na jemno)
Postup:
Brambory oskrabeme a na strouhatku na salatove okurky(ja jsem ho prebrousil aby lip krouhalo) nakrouhame na platky.
Nechame min. hodinu ve studene vode aby se vymocil prebytecny skrob(vodu muzeme dva/tri-krat vymenit).
Pote brambory poradne scedime a osusime uterkou.Na tomhle hodne zalezi aby se nam lupinky udelely do krupava.
Smazime na oleji na nejvissi teplote.Pri vyndavani muzeme panvici nebo hrnec na chvili stahnout na vedlejsi plotnu.
Vsechny koreniny smichame dohromady bramburky dame do kastrolu s poklickou posipeme smesi koreni a promichame.
Je tady jeste varianta peceni v troube.Po osuseni brambor je polejeme olivovim olejem a dame na vymasteni a pecicim papirem vylozeny plech a peceme pri 200°C dozlatova.
AŤ PÁLI!!!