Chilli con queso a domaci Nachos
Napsal: 11 říj 2013 21:03
Tri tydny jsem v KF chodil kolem sklenicky na ktere se hrde vyjimal nadpis "Chilli con queso" ale nechtel jsem si ji kupovat protoze jsem tusil(nebo spis vedel( ze budu sklaman.Tak jsem se nakonec rozhodl si ji udelat sam!!!
Recept jsem nasel a prelozil s anglictiny,upravyl jsem si ho do huby a aby toho nebylo malo rozhodl jsem se ze ani ty kukuricne lupinky(Nachos) si nebudu kupovat.Tak jdeme na to:
Chilli con queso
Ingredience:
30g masla(nebo tuku na peceni)
4ks salotky(ja jsem pouzil cesvenou cibuli-je to solidni nahrada a dava to salse trochu jinou dimenzi)
2strouzky cesneku
1/2lzicky mleteho chilli(treba cayenne pepper)
200g zakysane smetany(chystam se udelat i variantu se sladkou)
120g nastrouhaneho Cedaru(priznam se ze jsem pouzil goudu ale myslim ze tenhle recept je v tomhle smeru
dost benevolentni.Predse jenom Cedar je Anglicky a salsa je Mexicka)
3ks nasekanych cerstvych chilli papricek "dle gusta"
2lzicky nasekany nebo mlety koriandr
1svazek redkvicek(pouze na ozdobu-nepouzil jsem)





Postup:
Na hlubsi panvicce nebo v kastrulku rozehrejem maslo...

omluvte fotografii pak jsem prisel na to ze tahle volba nebude to pravy azvolil jsem neco vetsiho
...pote pridame cibuli a cesnek a smazime do sklovita.Pridame pul lzicky mleteho chilli a nechame cdca 30 sekund.
Pote pridame smetanu a syr a varime pokud syr neroztaje.

Nakonec pridame nasekane cerstvbe chilli a koriandr chvili povarima aby se spojily chute a mame hotovo.Muzeme prizdobit na ctvrtky nakrajenou retkvickou.

Nachos neboli kukuricne lupinky
Ingredience:
350g kukuricne mouky
200g hladke mouky
1,5lzicky soli
250ml teple vody(mnozstvy je pouze orientacni)
koreni na dochuceni(ja jsem pouzil Naga masala v malem mnozstvy spis na vuni)
olej na smazeni
Postup:
Smichame vsechny suchy ingredience a pomalu pridavame vodu tak aby testo nelepilo.

Pak testo prikryjeme a nachame odpocinout minimalne hodinu.Testo rozdelime na 4 casti

...a vyvalime na cca 2mm tenky plat.

Ja jsem bohuzel prvni varku udelal tenci a doplatil jsem nato tim ze Nachos byly moc tvrdy
S testa vykrajujeme trojuhelnicky a davame je na vymazany plech vylozeny pecicim papirem.

Nachos pred pecenim potreme olejem a pak peceme v troube na 175°C cca 10 minut(nebo dozlatova).

Podavame zatepla nebo zastudena:

Dobrou chut a AŤ PÁLÍ!!!
Recept jsem nasel a prelozil s anglictiny,upravyl jsem si ho do huby a aby toho nebylo malo rozhodl jsem se ze ani ty kukuricne lupinky(Nachos) si nebudu kupovat.Tak jdeme na to:
Chilli con queso
Ingredience:
30g masla(nebo tuku na peceni)
4ks salotky(ja jsem pouzil cesvenou cibuli-je to solidni nahrada a dava to salse trochu jinou dimenzi)
2strouzky cesneku
1/2lzicky mleteho chilli(treba cayenne pepper)
200g zakysane smetany(chystam se udelat i variantu se sladkou)
120g nastrouhaneho Cedaru(priznam se ze jsem pouzil goudu ale myslim ze tenhle recept je v tomhle smeru
dost benevolentni.Predse jenom Cedar je Anglicky a salsa je Mexicka)
3ks nasekanych cerstvych chilli papricek "dle gusta"
2lzicky nasekany nebo mlety koriandr
1svazek redkvicek(pouze na ozdobu-nepouzil jsem)
Postup:
Na hlubsi panvicce nebo v kastrulku rozehrejem maslo...
omluvte fotografii pak jsem prisel na to ze tahle volba nebude to pravy azvolil jsem neco vetsiho
...pote pridame cibuli a cesnek a smazime do sklovita.Pridame pul lzicky mleteho chilli a nechame cdca 30 sekund.
Pote pridame smetanu a syr a varime pokud syr neroztaje.
Nakonec pridame nasekane cerstvbe chilli a koriandr chvili povarima aby se spojily chute a mame hotovo.Muzeme prizdobit na ctvrtky nakrajenou retkvickou.
Nachos neboli kukuricne lupinky
Ingredience:
350g kukuricne mouky
200g hladke mouky
1,5lzicky soli
250ml teple vody(mnozstvy je pouze orientacni)
koreni na dochuceni(ja jsem pouzil Naga masala v malem mnozstvy spis na vuni)
olej na smazeni
Postup:
Smichame vsechny suchy ingredience a pomalu pridavame vodu tak aby testo nelepilo.
Pak testo prikryjeme a nachame odpocinout minimalne hodinu.Testo rozdelime na 4 casti
...a vyvalime na cca 2mm tenky plat.
Ja jsem bohuzel prvni varku udelal tenci a doplatil jsem nato tim ze Nachos byly moc tvrdy
S testa vykrajujeme trojuhelnicky a davame je na vymazany plech vylozeny pecicim papirem.
Nachos pred pecenim potreme olejem a pak peceme v troube na 175°C cca 10 minut(nebo dozlatova).
Podavame zatepla nebo zastudena:
Dobrou chut a AŤ PÁLÍ!!!