Stránka 1 z 1

Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 19 srp 2013 18:37
od blesk
Ahoj měl by někdo recept na sladko-kyselý nálev pro nakládání chilli? chtěl bych naložit plody zimbabwe bird do malých skleniček od Piri-Piri.

Díky

Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 15 zář 2013 18:40
od Nukleární hovado
ja jedu podle deko a do sklenicek dam i kvetak at to muz zrat i nekdo jinej.....
kdysi jsem tak nakladal nejaky chilli koupeny na trhu a dneska to jdu zkusit udelat i na pequin a nasledne na habanero savina red a naga morich...

Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 16 zář 2013 11:50
od Dr.Pedr
1,5 L vody.... 0,5 L bzeneckého octa....1 balení deka...32 tabletek sacharinu nebo 350g cukru krupice.
Svaříš vodu a deko (5min)....stahneš z plotny přidáš ocet a sladidlo(cukr) .
Do každé vypařené sklenice dáš chilli..mrkev..cibule..par kuliček pepře..nove kořeni..bobkový list
a zaleješ lákem. 20 min.steril.při 80C...

Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 26 črc 2014 22:31
od chilli-max
Právě jsem dal do láku 2 sklenice jalapenos...dáváte do nálevu i jiné papričky...jako třeba tapas, aji, habanero..nebo i něco ostřejšího?

Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 27 črc 2014 08:47
od Dr.Pedr
Má zkušenost je.....zavařovat méně pálivé druhy ...vynikne aroma a dá se s tím dále pracovat (do omáček.. gulášů ..salátů ..atd..)
Minulý rok jsem do některých sklenic s okurkami nakládaček přidal habanero ...za prvé: typické (specifické) aroma papriček haba změní chuť a vůni okurek (bohužel k horšímu)...za druhé: z lahodného sladko-kyselého nálevu se stane nepoživatelné peklo ...a za třetí nikdo to nežere (lidově řečeno).
Odrudy chinenses...zpracovávám budto čerstvé (saláty...základy do omáček nebo jednodruhové pasty) nebo je suším.


:tiphat:

Re: Sladko-kyselý nálev pro nakládání

Napsal: 27 črc 2014 09:36
od bremic
Dr.Pedr píše:Má zkušenost je.....zavařovat méně pálivé druhy ...vynikne aroma a dá se s tím dále pracovat (do omáček.. gulášů ..salátů ..atd..)
Minulý rok jsem do některých sklenic s okurkami nakládaček přidal habanero ...za prvé: typické (specifické) aroma papriček haba změní chuť a vůni okurek (bohužel k horšímu)...............

:tiphat:
Svatá pravda.....pálivky dávat nejvýš do oleje, jinak je to škoda potom vyhazovat. :tiphat: Já je bohužel stíhám konzumovat tak přebytky nejsou nikterak velké :angry1: