Stránka 1 z 2

Kandovane Chilli

Napsal: 06 dub 2013 21:55
od Gygabite
Dnes jsem se rozhod Vyskouset to o cem jsem uz tady psal a vzal jsem si par susenych chilli papricek a nakandoval jsem je.

Co jsem pouzil: Susene chilli(z duvodu absence cerstveho)
Cukr dle chuti
Nove koreni cca 5 kulicek
Zazvor Spalek
Citronovou stavu 1 lzicku

Jak jsem postupoval:Na chilli jsem dal vodu tak aby je pri vareni zakrila ale aby ji nebilo zbytecne moc.Varil jsem chilli
pokud nezmekly a pak pridal citronovou stavu,cukr a nove koreni.Vse jsem varil az kym se voda
nesvavila na hodne hustej sirup a ten nezacal karamelizovat.
12086
Pote jsem papricky vyjmul a nechal okapat.Rozlozil jsem je na plech aby se mi nezlepily
dohromady.
12087
12088
Ze sirupu ktery zbyl jsem svaril karamel a pridal do nej maslo aby se z nej vytvorily karamelky.
Kdyz misto masla pouzijete smetanu ziskate tekuty karamel podobny karamelu v toffife.

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 07 dub 2013 08:20
od Wiking
Zajimave. Kandovane chilli znam jen z cerstvych, a tech ted v dubnu moc neni :D
Ale chapu, ze to nekdo proste psychicky nevydrzel a musel si to uvarit i na zacatku jara! Hihihi.
Kazdopadne dobry tip s tim pridanim masla/smetany.. toffife z pekelneho kotle musi byt brutalne dobry.
To na podzim rozhodne vyzkousim! Diky, kolego!!

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 07 dub 2013 11:43
od Gygabite
Samozrejme ze puvodni zamer byl delat z cerstvych.Ale chutove ze susenych je to zase trochu jinde.
Kazdopadne dekuji za uznani.

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 19 kvě 2013 11:24
od chouris
To musím zkusit. Já tady mám plnou krabici od bot sušených chilli paprik a nevěděl jsem co s tím. Mě navíc moc sušené nechutnají, používám raději ty co mám zamražené.

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 30 kvě 2013 04:32
od Gygabite
Update z cerstvych:
12778
12777

Delal jsem z Bird's eyes a Habanero yellow aby to melo trocha riz.

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 16 srp 2013 19:17
od street punk
Ako ich potom skladuješ ?

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 16 srp 2013 22:11
od Gygabite
Cukr je konzervant takze v plastove krabicce ve skrince.

Re: Kandovane Chilli

Napsal: 03 bře 2016 10:05
od hreru
Předloni jsem zkusila a perfektní; s potěšením jsem si to po loňské sezóně zopákla a ony mi mršky zplesnivěly, a to jsem je měla v lednici. :( Myslela jsem, že jsem možná podcenila množství cukru. Ale pak jsem si uvědomila, že na rozdíl od předloňska jsem je dala do sklenice i s tím sirupem (jen asi 1-1,5 cm na dně). Tak přemýšlím, jestli tohle byla ta chybka. Že i když to byl hustý sirup, v podstatě cukr, přece jen dodával papričkám moc vlhkosti.

Má někdo stejnou zkušenost? Abych neudělala stejnou chybu podruhý. :) Člověk se s tím piplá celý léto ... a pak hurá do odpadků. To můžu vyhodit rovnou sazeničky a vyjde to nastejno. :P