Čokoládová pěna s chilli
Napsal: 01 úno 2013 12:25
Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijte do dezertu prostě jenom chilli čokoládu. Doba přípravy: 30 minut
+ chlazení
Ingredience
180 g chilli čokolády (např. Lindt)
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 g třtinového cukru
maliny na ozdobení
Příprava jídla
1 Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.
2 Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.
+ chlazení
Ingredience
180 g chilli čokolády (např. Lindt)
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 g třtinového cukru
maliny na ozdobení
Příprava jídla
1 Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.
2 Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.
