Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Tak jsem minulý týden dvě už utrh a okoštoval. Obě byly na rostlině ještě týden po tom, co zčervenaly. Ale ani náznak nějaké sladkosti, o které se tu píše. Taková jalová, zelená chuť, skoro "trávní", a jen to pálilo. Tak bych se rád zeptal: Jak dlouho po zčervenání ještě nechat plod na rostlině aby byl zralý???
-
- Nový člen
- Příspěvky: 22
- Registrován: 20 zář 2015 20:18
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Sokolov
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Týden už se mi zdá celkem dost, tak nevím. Ale teď tam mám poslední už nějakou dobu dýl, tak snad budou. Většinou čekáme, až dozrají společně i poslední zelené a pak jdou dolů. Letos to vyšlo až na říjen.
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Zdarec,
no nechci malovat čerta na zeď ale to co je pro někoho lsadké, může být pro jiného travní
Jinak co se týče Rocot, tak ty mají dost takovou specifickou chuť, bud tě chytne a nebo ne. Obávám se že ty jsi ten druhý případ.
Pokud jsou plody červené pak jsou už zralé a chut se už měnit nebude.
Jediné co ovlivnuje chuť u paprik je to čím byla rostlina krmena. Občas když člověk hodně hnojí zejména organickými hnojivy, pak může být chut ovlivněna ale jak říkám, spíš si myslím, že tobě Rocota prostě chutnat nebudou.
Aspon ne teda takto samostatně. Koneckonců v Jížní Americe ji také používají spíš jako ingredienci do pokrmů. V zemi jako Ekvádor, Peru apod... mají desítky neli stovky recptů s touto paprikou.
Nejprofláknutější je Rocoto Releno ale chápu že ne každej je kuchařský nadšenec. V tom případě si myslím, že takové plněné papriky ( Rocota) plněné masouvou směsí se sýrem a olivami, k tomu makaróny nebo špagety s boloňskou omáčkou zvládne uplně každý a výsledek bude peckovní.
no nechci malovat čerta na zeď ale to co je pro někoho lsadké, může být pro jiného travní
Jinak co se týče Rocot, tak ty mají dost takovou specifickou chuť, bud tě chytne a nebo ne. Obávám se že ty jsi ten druhý případ.
Pokud jsou plody červené pak jsou už zralé a chut se už měnit nebude.
Jediné co ovlivnuje chuť u paprik je to čím byla rostlina krmena. Občas když člověk hodně hnojí zejména organickými hnojivy, pak může být chut ovlivněna ale jak říkám, spíš si myslím, že tobě Rocota prostě chutnat nebudou.
Aspon ne teda takto samostatně. Koneckonců v Jížní Americe ji také používají spíš jako ingredienci do pokrmů. V zemi jako Ekvádor, Peru apod... mají desítky neli stovky recptů s touto paprikou.
Nejprofláknutější je Rocoto Releno ale chápu že ne každej je kuchařský nadšenec. V tom případě si myslím, že takové plněné papriky ( Rocota) plněné masouvou směsí se sýrem a olivami, k tomu makaróny nebo špagety s boloňskou omáčkou zvládne uplně každý a výsledek bude peckovní.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Díky za odpovědi. Něco z tím zkusím provést. Třeba jednu skleničku zkvasit. A nebo to Relleno, ale připadá mi to trochu složité - trochu mě to děsí.
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Já jsem taky čekal od těch Rocot malinko víc, ale třeba tomu ještě dojdu na chuť. Beru to spíš jako pěstební spestření než cíleně na jídlo. Letos zkouším jednu kytky přezimovat.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
No mě právě rodí až teď druhým rokem. Loni jen samé šlahouny až do stropu, úplná změť, ale kde nic tu nic, pár květů, které stejně opadly. Letos obrovské kvantum květů od května, ale vše shazovala až do srpna. Pak se pár chytlo. Tak pětadvacet+ plodů.OMO píše:Já jsem taky čekal od těch Rocot malinko víc, ale třeba tomu ještě dojdu na chuť. Beru to spíš jako pěstební spestření než cíleně na jídlo. Letos zkouším jednu kytky přezimovat.
-
- Nový člen
- Příspěvky: 22
- Registrován: 20 zář 2015 20:18
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Sokolov
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Loni vysazené tak ze čtyř kytek jsem měl asi 6 plodů. Letos jako jednoleté jsem to ani nepočítal, ale tak 20. A to jsou jenom na balkóně. Něco se rozdalo na ochutnání, něco snědlo za syrova mezi pečivo a zbytek zavařil.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Loni jsem měl asi osm rostlin Rocot, ale jen jedna přežila zimu.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti