Mě přijde cena přijatelná, v tvém případě bych spíše doporučoval pole Morugy a můžeš kuchtit. Myslím že každý kdo tu je, si dělá své produkty a pochutiny. S pálivostí bych netvrdil že nepálí, je zhruba na mé úrovni ale spousta kamarádů to přirovnává ke kyselině z Vetřelca. Chuťově je také výbornávincaminor píše:Zdravím všechny chilli blázny!
Můžu říct, že Moruga Mučíto je chuťově ta vůbec nejvíc nejlepší omáčka, co jsem kdy jedl.
Bohužel je pro mě zároveň menší zklamání. Jednak bych se musel stát milionářem, abych si mohl dovolit užívat si tuto lahodu. Moje první lahvička padla na 6 jídel a nějaké to ujídání, když člověk projde kolem lednice. Takže bych na měsíc potřeboval tak 4 - 5 lahviček.
A druhá věc, asi jsem už moc zvyklej na extrakty, takže pálivost této omáčky je nižší, než jsem čekal. Na to, že je vyrobena z nejpálivější papričky světa, je pálivost mírná...
Ale pokud máte dost peněz, nebo menší spotřebu než já a nehledáte extrémní pálivost, tak je tato volba skvělá! Když si dáte do pusy na chuť polévkovou lžíci, tak ta lahodná a sladká rajčatovo-papričková chuť, co se Vám rozplyne po celých ústech je doslova "unikátní", žádnou takovou jinou neznám.
Výrobci díky!
Capsaicinu a všem uživatelům zdar!
Zbyšek
Moruga Mučíto
- rytir91
- Stálý člen
- Příspěvky: 245
- Registrován: 23 bře 2012 12:06
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kuničky
Re: Moruga Mučíto
-
- Nováček
- Příspěvky: 2
- Registrován: 22 kvě 2013 20:29
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Moruga Mučíto
Ahoj rytíři.
Cena je přijatelná, pokud nemá člověk takovou spotřebu. Ani neříkám, že nepálí. Ale že když je vyrobená z nejpálivějších papriček světa, čekal bych něco víc.
Nechci dělat reklamu jiným omáčkám, ale za nižší cenu znám mnoho omáček, které jsou i z papriček s nižší pálivostí a svým složením v určitých směrech (pálivost, množství, cena,...) lepší. Moruga Mučíto je chuťově unikátní skvělá omáčka. Ale pokud chceš stále ještě bez extraktu ochutnat krev z vetřelce, můžu ti dát i nějaké typy, potom možná budeš se mnou malinko souhlasit.
Hlavně tím co tady píšu nechci tuto omáčku ani v nejmenším hanit. To by bylo špatně pochopeno...
Moje poslední omáčka za tři stovky vydržela rok. Extraktovka... Neextraktová cca půl roku. Ale musím dodat, že mám na chilli závyslost. Ráno vstanu, snídaně s chilli, pokud zrovna jsou tak si dávám chilli dropsy už po cestě do práce, k obědu chilli, kvečeři taky a mezi tím na chuť ujídám co se dá...
Cena je přijatelná, pokud nemá člověk takovou spotřebu. Ani neříkám, že nepálí. Ale že když je vyrobená z nejpálivějších papriček světa, čekal bych něco víc.
Nechci dělat reklamu jiným omáčkám, ale za nižší cenu znám mnoho omáček, které jsou i z papriček s nižší pálivostí a svým složením v určitých směrech (pálivost, množství, cena,...) lepší. Moruga Mučíto je chuťově unikátní skvělá omáčka. Ale pokud chceš stále ještě bez extraktu ochutnat krev z vetřelce, můžu ti dát i nějaké typy, potom možná budeš se mnou malinko souhlasit.
Hlavně tím co tady píšu nechci tuto omáčku ani v nejmenším hanit. To by bylo špatně pochopeno...
Moje poslední omáčka za tři stovky vydržela rok. Extraktovka... Neextraktová cca půl roku. Ale musím dodat, že mám na chilli závyslost. Ráno vstanu, snídaně s chilli, pokud zrovna jsou tak si dávám chilli dropsy už po cestě do práce, k obědu chilli, kvečeři taky a mezi tím na chuť ujídám co se dá...
- rytir91
- Stálý člen
- Příspěvky: 245
- Registrován: 23 bře 2012 12:06
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kuničky
Re: Moruga Mučíto
Mě osobně nejde o pálivost ale kombinaci chutě a ohně.vincaminor píše:Ahoj rytíři.
Cena je přijatelná, pokud nemá člověk takovou spotřebu. Ani neříkám, že nepálí. Ale že když je vyrobená z nejpálivějších papriček světa, čekal bych něco víc.
Nechci dělat reklamu jiným omáčkám, ale za nižší cenu znám mnoho omáček, které jsou i z papriček s nižší pálivostí a svým složením v určitých směrech (pálivost, množství, cena,...) lepší. Moruga Mučíto je chuťově unikátní skvělá omáčka. Ale pokud chceš stále ještě bez extraktu ochutnat krev z vetřelce, můžu ti dát i nějaké typy, potom možná budeš se mnou malinko souhlasit.
Hlavně tím co tady píšu nechci tuto omáčku ani v nejmenším hanit. To by bylo špatně pochopeno...
Moje poslední omáčka za tři stovky vydržela rok. Extraktovka... Neextraktová cca půl roku. Ale musím dodat, že mám na chilli závyslost. Ráno vstanu, snídaně s chilli, pokud zrovna jsou tak si dávám chilli dropsy už po cestě do práce, k obědu chilli, kvečeři taky a mezi tím na chuť ujídám co se dá...
Re: Moruga Mučíto
Zdravím,jelikož je mučíto vyprodané,zaimprovizoval jsem a uspěl zdá se.jsem ve fázi výroby/zrání/4,5l loupaných a pasírovaných rajčat vlastní produkce+hnědý cukr+12zralých TMS/opravdu jen 12/+konzervant a 15minut na mixéru,neprošlo varem kvůli možné deformaci chutě.
Předpoklad je že to za měsíc bude budto zkažené,nebo se to rozleží a stane mučivím:).ale právě ted to chutná jako mučíto loni na podzim..k tomu tvévu zklamání,dám 2rady:
1,Pěstuj si.
2,Mučíto je napodzim čerstvé,producent jej dal na trh záhy po vyrobení a nepoužil extrakt nebo běžně používanou potravinářskou chemii pro zvýraznění chutí a možná ani sterilizaci,tak může omáčce trvat déle než rozvine svou chut a pálivost.přirovnal bych to ke zrání vína nebo spíše k maceraci.
Předpoklad je že to za měsíc bude budto zkažené,nebo se to rozleží a stane mučivím:).ale právě ted to chutná jako mučíto loni na podzim..k tomu tvévu zklamání,dám 2rady:
1,Pěstuj si.
2,Mučíto je napodzim čerstvé,producent jej dal na trh záhy po vyrobení a nepoužil extrakt nebo běžně používanou potravinářskou chemii pro zvýraznění chutí a možná ani sterilizaci,tak může omáčce trvat déle než rozvine svou chut a pálivost.přirovnal bych to ke zrání vína nebo spíše k maceraci.
duplicitní ůčet/stolen account/..?
-
- Nováček
- Příspěvky: 1
- Registrován: 25 lis 2013 17:23
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Moruga Mučíto
Tato omačka je chutově vynikajci, ale na obalu by melo byt raději rajče. Myslim .ze to kolem paprik jen proběhlo. Omačku mam 3 dny a pulka pryč. Teto produkt není určen pro pravě chilli požitkaře co nechtěji každy mesic davat minimalně 1000 kč za omačky.
Si mylsim ,že kdyby stala 150 nic by se nestalo rajčata nejsou tak drahe a ta jedna paprika se tam ztratí
Si mylsim ,že kdyby stala 150 nic by se nestalo rajčata nejsou tak drahe a ta jedna paprika se tam ztratí
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moruga Mučíto
Jsme rádi, že Vám chutná Tato omáčka je především pro chilli požitkáře a vychutnávače extrémně pálivých chilli omáček. V případě pálivějších produktů jsme prováděli testování. Konzumenti již od jistého procenta podílu chilli papriček nepoznávají rozdíl. Otázka tedy proč tedy pálivější, když zpětnou vazbou "nepálí" zhruba 0,01% zákazníků.anal wrath píše:Tato omačka je chutově vynikajci, ale na obalu by melo byt raději rajče. Myslim .ze to kolem paprik jen proběhlo. Omačku mam 3 dny a pulka pryč. Teto produkt není určen pro pravě chilli požitkaře co nechtěji každy mesic davat minimalně 1000 kč za omačky.
Si mylsim ,že kdyby stala 150 nic by se nestalo rajčata nejsou tak drahe a ta jedna paprika se tam ztratí
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Moruga Mučíto
To je dobra otazka!!!Urcite by se naslo reseni i pro takove magori jako je tady kolega anal wrath nebo ja v podobe omacky s extraktemkde si silu muzeme urcit sami ale dalsi otazka je co by to udelalo s cenou a ci by byl cesky vyrobce schopen ji produkovat za ekonomickych podminek.Myslim tim pomer produkce-poptavka idealne 1:1.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moruga Mučíto
Dobrý výrobek je základ. Když budeš vědět kdo je zákazník pro tvůj výrobek máš k zisku našlápnuto. Pak když je správně nastavená cena je zisk na dohled. Pak ale musíš o svém výrobku dát vědět aby jsi našel co nejvíc zákazníků. A když je najdeš tak vyřešit formu distribuce k nim. Říká se tomu, pro ty co to neví a pouští se do podnikání, marketingový mix.
A k výrobku. Kvalitní omáčky zrají roky v dřevěných sudech. Předpokládám (a to nevím) že daný hodnocený výrobek byl "rychlokvaška" vyrobený v hrnci a stočený do placatic. A dále předpokládám, že následující rok bude chutnat jinak. Což mu jako výrobku uškodí. Kdyby se tabasco měnilo každý rok tak o něm nikdo neví. Rozhodně ne u nás. Příští rok se mi určitě něco urodí. A z toho vyrobím nějakou omáčku co rozdám komukoliv. Nemám ambice na balkoně vyrábět něco na prodej a taky když se podívám kolik mi je a uvědomím si, že by omáčka potřebovala aspoň 5 let zrát, ale i 10, 20 pak jako děda nad hrobem (a kdo ví kolika se vůbec dožiju) bych z případného zisku nic neměl...
A ladit omáčku podle každého zákazníka ? Víc či míň rajčat, víc pálit ? Berte že vysočina chutná tak a i kdyby jste se stavěli na hlavu tak vám ji masokombinát jinou nevyrobí. A pak výrobci té omáčky nejde o 2 nespokojené zákazníky ale o davy chtivých kupců. Ale i pro vás by bylo řešení. Možnost si přikoupit sáček drcených sušených semínek a přisypte si do placatice pálivosti kolik libo.
A k výrobku. Kvalitní omáčky zrají roky v dřevěných sudech. Předpokládám (a to nevím) že daný hodnocený výrobek byl "rychlokvaška" vyrobený v hrnci a stočený do placatic. A dále předpokládám, že následující rok bude chutnat jinak. Což mu jako výrobku uškodí. Kdyby se tabasco měnilo každý rok tak o něm nikdo neví. Rozhodně ne u nás. Příští rok se mi určitě něco urodí. A z toho vyrobím nějakou omáčku co rozdám komukoliv. Nemám ambice na balkoně vyrábět něco na prodej a taky když se podívám kolik mi je a uvědomím si, že by omáčka potřebovala aspoň 5 let zrát, ale i 10, 20 pak jako děda nad hrobem (a kdo ví kolika se vůbec dožiju) bych z případného zisku nic neměl...
A ladit omáčku podle každého zákazníka ? Víc či míň rajčat, víc pálit ? Berte že vysočina chutná tak a i kdyby jste se stavěli na hlavu tak vám ji masokombinát jinou nevyrobí. A pak výrobci té omáčky nejde o 2 nespokojené zákazníky ale o davy chtivých kupců. Ale i pro vás by bylo řešení. Možnost si přikoupit sáček drcených sušených semínek a přisypte si do placatice pálivosti kolik libo.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů