Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Naše pěstitelské snažení v roce 2020
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod koniash » 25 črc 2020 21:34

j :thumbup: ako vždy palec hore o klobouček smeknutý až k podlaze :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet


Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod Erben61 » 26 črc 2020 18:07

Bože to jsou Strupatice. :respect: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod Tea Racer » 28 črc 2020 19:32

Dnešní sklizeň, Cayene Red na chunanskou pastu... zítra ještě zbytek...

67551


Mutant Rezha!

67552

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod Tea Racer » 01 srp 2020 20:24

Konečně nasadilo i Rocotto!

67726

Bulharská mrkev

67725

Domácí Choco Ghost Jami

67727

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod Tea Racer » 02 srp 2020 10:14

Vzhledem k tomu, že každý rok dostávám emaily a PM, na recept o chunanskou pastu, ikdyž ho tu píši několikrát do roka a je tu funkce hledání...
tak ho sem dávám opět. S už mi nepište o recept, je tu!
:chilli11:

Nakazil jsem dosti lidí z fóra, protože:

1. Je to dobrý! :jalapeno:
2. Je to zdravý, nic se neničí vařením, naopak se přidají prospěšné látky kvašením!
3. Je to snadný na výrobu!
4. Zraje to a čím starší tím lepší!
5. Projeví se skutečná chuť papriček!


Takže recept na Chunan pastu, neboli Duo Jiao!


300 g chili papriček (druh nechám na Vás, ale důležité je se semínky). Pokud tam dáte hodně pálivé, nevychutnáte si to, nejlepe cayene, ebay, naprosto vynikající aromatické Fatalky apod)
50 g česneku čínský tolik nepálí, když použijete kvalitní český, dejte max 30 g.
50 g čerstvého zázvoru.
50 g cukru, nejlépe hnědy, kokosový, třtinový atd.. můžete i více ale max 80 g na to množství.
50 - 80 ml kvalitního vína, nejlepe rýžové alias saké (kvuli kvašení a batkeriím, dá se koupit už i v supermarketech, zdravé výživě... vynikající je kvalitní suché červené, nic silného jinak by to nekvasilo)
20 g soli, nejlépe kvalitní růžová himalájská, ne z obchodu kde je to samé nezdravé E... (díky EU není v tomto pripade uvedeno na obalu, takže kuchynská ne... špatně by to kvasilo!)

Postup, je velmi důležité co jak děláte, pokud to uděláte opačně, tak mi pak budete psát maily, proč to nekvasí, proč to chutná jinak atd... :guns:

Vše kromě papriček rozmixujte najemno!!!
Papričky nahrubo, musí tam být struktura která je na fotkách.

A víte co? Já Vám to raději nafotím :cooking: to bude lepší, lidé dneska moc nečtou... :cookh:

Vše kromě papriček... díky cukru a červenému vínu ta barva...

67730

rozmixováno

67731

Přidané papričky i se semínky, opravdu jen par vteřin zavrčet, nená to být kaše! :veryhot:

67732

Struktura!

67733


Nechávám to zrát asi týden v kuchyni už ve skleničkách ke uskladnění.

67734

Triky a pověry = tipy! :foods:

Každá paprička má jiné množství vody, takže alkohol dle struktury.
Parádní je, zkusit variace na jednotlivé druhy nebo barvy. Libuji si v různých barvách Fatalek (bílá chunanka je nej!), žlutá z Jamajek a Aji Amarilo taky! Z ebay to je vynikající, vid Gandalfe!?
Skladuji ve sklepě kde je v léte i 20 °C, nezkazilo se za 8 let nic! Otevrené doporučuji v lednici, kvuli chuti, ale v praci ji mám klidne rok v teple ve skříni a nezkazilo se také nic!
Určitě dbejte na kvalitu surovin, víno, sůl a cukr.....

Dobrou chut kamarádi a kamarádky! :tiphat:
Naposledy upravil 1 dne Tea Racer; celkem upraveno 2x.

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2236
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3660
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: Tea Racer 2020 - vnitřní a balkonové pěstování.

Příspěvekod Bacula » 02 srp 2020 11:43

Jj, dělám podle webu zkvaseno, je to dobrota.
https://www.zkvaseno.cz/duo-jiao-chu-na ... ta#more-89
Je to povedený web, stojí za to jej navštívit.
Bacula


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2020“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host