Knihy: Chilli kuchařka + průvodce pěstováním
Napsal: 30 čer 2016 08:07
Kam až sahá normálnost a kde začíná bláznovství? Závislost na chilli a vše točící se kolem něj bych přirovnal k zakousnutí se do Dorset Nagy. Okamžitě po ochutnání přijde blaženost, kterou záhy vystřídá mírný pal jenž stoupá a stoupá a stoupat již nepřestane. A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy. A tak se ani není čemu divit, že když jsem narazil na publikaci o chilli, musil jsem si ji pořídit.
První je Chilli kuchařka pro labužníky, Autor: Jan Pavlas
Jedná se prostě o kuchařku zaměřenou na pokrmy obsahující chilli. Na začátku je pár základních informací o chilli a ostatních používaných surovinách. Asi jako každá kuchařka si i tahle hraje, že je něco víc, takže občas obsahuje méně běžné suroviny (například dlouhý pepř). Ale za zlé jí to nemám, většinou se recepty skládají z běžných surovin.
Tato kniha se jistě v mé knihovničce jen tak nezapráší.
Přikládám fotku titulní strany a obsahu (pro čitelnost bude potřeba otevřít na samostatné stránce a přiblížit).
Druhá knížka se jmenuje Někdo to rád pálivé, Autor: Kay Maguireová
Knížku mám krátce, obsahuje informace vhodné především pro začátečníky. Některé informace mi přijdou trochu zavádějící, ale není v nich zásadní problém. Kniha poskytuje základní informace o chilli a o tom jak je pěstovat, rozmnožovat, atd. (nic co by se nedalo dohledat na fóru ). Dále je info o jednotlivých škůdcích, chorobách a jednotlivých známějších chilli papričkách. Ke konci jsou způsoby zpracování chilli a odkazy na web, kde hledat další informace a je tam zmíněno toto fórum a semínka-chilli.cz.
Přikládám pár ukázkových fotek.
První je Chilli kuchařka pro labužníky, Autor: Jan Pavlas
Jedná se prostě o kuchařku zaměřenou na pokrmy obsahující chilli. Na začátku je pár základních informací o chilli a ostatních používaných surovinách. Asi jako každá kuchařka si i tahle hraje, že je něco víc, takže občas obsahuje méně běžné suroviny (například dlouhý pepř). Ale za zlé jí to nemám, většinou se recepty skládají z běžných surovin.
Tato kniha se jistě v mé knihovničce jen tak nezapráší.
Přikládám fotku titulní strany a obsahu (pro čitelnost bude potřeba otevřít na samostatné stránce a přiblížit).
Druhá knížka se jmenuje Někdo to rád pálivé, Autor: Kay Maguireová
Knížku mám krátce, obsahuje informace vhodné především pro začátečníky. Některé informace mi přijdou trochu zavádějící, ale není v nich zásadní problém. Kniha poskytuje základní informace o chilli a o tom jak je pěstovat, rozmnožovat, atd. (nic co by se nedalo dohledat na fóru ). Dále je info o jednotlivých škůdcích, chorobách a jednotlivých známějších chilli papričkách. Ke konci jsou způsoby zpracování chilli a odkazy na web, kde hledat další informace a je tam zmíněno toto fórum a semínka-chilli.cz.
Přikládám pár ukázkových fotek.