Stránka 1 z 1

Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 04:58
od ArtSvk
Ahojte,
mam taku otazku. Zda sa to len mne alebo robim nieco zle ked vysusene chilli stipu o dost (naozaj o dost) menej ako ked su cerstve? Pestoval som fatali red a cervene prijemne dost stipali ale vysusene su taky slaby odvar. Kolega z prace doniesol naga morich vysusenu a skoro som ju ani necitil. Predtym ked som ju jedol cerstvu som to rozdychaval zvysok dna v praci.
Robim niekde chybu alebo to je u kazdeho take iste??
Dakujem za odpovede! :wave:

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 08:38
od Wiking
Capsaicin susenim nemizi, takze to nejak nechapu. Moje susene jolokie pali jako cert.
Rozdil cerstva vs. susena je ale ve VJEMU te palivosti.. susene chilli nejde do Tvych chutovych poharku tak rychle jako cerstve.
Zkusil jsi tu susenou 5 min povarit s nejakym jidlem? Popr. ji nadrtit a nasypat do talire s jidlem?
Jestli i potom nepali, neni to naga morich :-)

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 12:32
od Dr.Pedr
Trochu jiná chuť (než čerstvé) ...ale pálej jako děs i sušené...tak nevím ,kde je problem..? :firy:



I

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 13:01
od gandalf
Jestli není to chilli pražené, tak by mělo vonět i chutnat.

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 19:41
od Wiking
.. a palit.. zapomel jsi dodat, kolego Gandalfe!

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 18 pro 2012 21:08
od gandalf
Wiking píše:.. a palit.. zapomel jsi dodat, kolego Gandalfe!
:thanx:

Re: Palivost chilli po ususeni

Napsal: 19 pro 2012 02:18
od ArtSvk
No je pravda ze bola len rozdrtena ani poriadne nevyluhovala a hned som ju jedol(no a morich to bola urcite :veryhot: )... takze dobuducna vyluhovat a rozdrtit co najviac ak to dobre chapem... inak ste ma potesili ze pali tak isto pretoze som si uz myslel ze buduci rok budem zavarat a to sa mi uprimne nechcelo.. akurat ich mam teraz pekne ususene a mozem ich kostnut kedy chcem... dakujem velmi pekne za radu pani :foods: :foods: :foods: