Stránka 1 z 1

Jalapenos

Napsal: 21 led 2016 15:49
od miky
Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji. :)

Re: Jalapenos

Napsal: 21 led 2016 15:56
od OMO
miky píše:Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji. :)
Je pár druhů co se šuší na niti, ale chce to zkusit. Lepší je nakrájet na menší kousky třeba na pečící plech - občas promíchat. Tímto si asi projde každý a pak to radši rozkrájí než, aby to vyhodil. Když nemáš sušičku, klidně is do trouby, mírně otevřít dvířka a nízkou teplotu. Pálivost se ztrácí vždy např. oxidací, delším skladováním, mletím atd ale jsou pidi procenta.

Re: Jalapenos

Napsal: 21 led 2016 16:03
od miky
Dekuji za polopatistickou odpoved :))