Dle názvu bych usuzoval na nějakou komerční odrůdu ze skleníků v pobřežní části Galicie.
Typově by to, z toho mála co jsem zahlídl na netu (v podstatě jen jediná zmínka), měla být padrónka (nejspíše ovšem s potlačeným náhodným palem typickým pro klasické padrónky).
Zkusit semínka z plodu z obchodu určitě stojí za to, ale nebuď překvapen když to na první pokus nevyjde, padrónky atp. se sklízí výrazně nezralé i při vlastním pěstu, natožpak v komerci, když to má cestovat přes půl Evropy a pak vydržet na pultě koncového obchodu aniž by to začalo červenat.
Jestli hledáš něco pro děcka, tak třeba Hamík od Sema (z edice Mlsné jazýčky) je pro děcka prima přímo z kytky, nebo třeba Shishito (mladší syrové chutnají přesně jako mladý hrášek, na grilu jsou taky luxusní, a narozdíl od padrónek nehrozí ruská ruleta, takže tě přítelkyně/manželka/tchýně/... nevykostí za (o pár let) předčasný chilli trénink.