Stránka 1 z 1

Žvejkovo zelené chilli pickles

Napsal: 03 říj 2015 20:50
od Zvejkus
Ahoj,

chtěl bych se s vámi podělit o super recept na úpravu chilli papriček. Žena ten recept dělá už několik let a nemůžu si ho vynachválit.

Mám vyzkoušeno, že vydrží poměrně dlouho bez toho, aby se zkazilo. Tento pokrm pochází z Indie, žena na něj narazila na jednom webu Indické vegetariánské kuchařky(http://www.manjulaskitchen.com).

Tak konečně k receptu. Je sice se serrano papričkami, ale samozřejmě lze dosadit i jiné druhy.

20ks zelených serrano chilli papriček
3 polévkové lžíce koriandru
1,5 polévkové lžíce fenyklových semínek
1 čajová lžička pískavice(řecké seno)
1 čajová lžička hořčičných semínek
1/8 čajové lžičky asafetidy
3 čajové lžičky soli
1 čajová lžička mango prášku
1/2 čajové lžičky kurkumy
1 polévková lžíce vinného octa
2 polévkové lžíce oleje

Postup:
1. Omyjte a osušte papričky. Nakrájejte je na kolečka.
2. Nahrubo namelte koriander, fenykl a pískavici. Přidejte sůl, mango prášek a kurkumu a všechno řádně promíchejte.
3. Zahřejte olej, dokud nebude horký. Pak k němu nasypejte směs koření a promíchejte.
4. Přidejte vinný ocet a znovu pořádně zamíchejte.
5. Smíchejte s papričkami a umístěte do sklenice.
6. Uzavřenou sklenici nechte aspoň dva dny při pokojové teplotě.
7. Můžete servírovat. V lednici by pickle mělo vydržet minimálně měsíc. I když mám vyzkoušeno, že mi zapomenutá sklenice přežila bez úhony i půl roku.

Abych nezapomněl, recept obsahuje trochu "exotické" koření, tak pro ty, kteří neví, kde ho sehnat, tak odsud to mám já:
http://www.shalamar.eu