Stránka 1 z 3
Papricky v olivovom oleji
Napsal: 25 zář 2012 22:52
od miro83
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 26 zář 2012 07:58
od Seminka-chilli.cz
Recept vypadá zajímavě. Můžeš prosím dopsat k receptu proč papričky přes sterilováním opékáš na pánvičce. Díky a dobrou chuť.
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 26 zář 2012 23:14
od miro83
Treba ich opiect koli tomu aby obschli. Cim menej vody obsahuju tym dlhsie vydrzia, ale zas netreba to velmi prehnat. Aspon podla suseda. Robil som ich prvy krat, tak dufam ze budu dobre. Sused mi dal jeden poharik na kostovku a boli fakt dobre. A nesterilizuje sa, iba zaliat olivovym olejom a ulozit do chladnicky.
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 27 zář 2012 14:12
od gandalf
Restování zeleniny /obecně/ zastaví probíhající biologické procesy a učiní zeleninu stravitelnější. O chilli to platí taky. Jde jen o to jak ostré a jaké množství toho dokážeš pozřít. Z mého "chovu" snad jedině Jalapeňa
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 27 zář 2012 22:33
od 007.daniels
A take jako restovani jake koliv zeleniny a nejen ni,dostanes vic chuti z tech parpicek (nemyslim tim palivost )
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 24 srp 2013 19:43
od bremic
No byl jsem nějakej pátek v číně a tam by snad(určitě) syrovou zeleninu nedali do huby. Jeden z důvodů restování je také snadnější stravitelnost paprikové slupky která dokáže fantasticky potrápit slinivku.
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 24 črc 2015 20:12
od jiri127
Ahoj, včera jsem zkoušel tento recept, ale nastala drobná zrada. Normálně jsem papričky opekl. nechal vychladnout, nacpal do skleničky, zalil olivovým olejem a dal do lednice. Dneska jsem se na to koukal a ten olej nějak ztuhnul, jako by to bylo sádlo. Nevíte někdo kde je chyba? Myslím, že je to asi tím chladem, ale radši to nechám v lednici, aby se to nepoakzilo...
Re: Papricky v olivovom oleji
Napsal: 24 črc 2015 20:38
od proki73
jiri127 píše:Ahoj, včera jsem zkoušel tento recept, ale nastala drobná zrada. Normálně jsem papričky opekl. nechal vychladnout, nacpal do skleničky, zalil olivovým olejem a dal do lednice. Dneska jsem se na to koukal a ten olej nějak ztuhnul, jako by to bylo sádlo. Nevíte někdo kde je chyba? Myslím, že je to asi tím chladem, ale radši to nechám v lednici, aby se to nepoakzilo...
olivoví olej vždy ztuhne když je v hladu