Stránka 1 z 3

Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 12:39
od Johny4481
:thanx: Krásný den přátelé azbestových trávících ústrojí :thanx:


Je nejvyšší čas připravit playlist. Nebude toho mnoho a mnoho změn neplánuji.

Capsicum chinense:

TSM
Naga Jolokia
Habanero RED

Capsicum anum:

Jalapeno TAM

Capsicum Frutescens:

Tabasco
Peperonchino


Zatím toho není mnoho.

A jednu otázečku na závěr. Jaké by jste doporučili rajčata pro výrobu domácího protlaku? (nemluvím o kečupu. prostě protlak :thumbup: )


Tak ať to valí :tiphat:

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 12:49
od Mikymoto
Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 12:53
od Johny4481
Mikymoto píše:
05 led 2022 12:49
Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.
Děkuji

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 15:53
od Chose Manuel
Konečně seznámek co se dá i zapamatovat :) do tý Morugy jdi taky

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 22:56
od Bacula
Na protlak bych doporučila keříková rajčata Šejk, případně San Marzano. Ta jsou pozdější, ale výborná.

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 05 led 2022 23:01
od Tea Racer
Ať to roste!

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 06 led 2022 07:44
od Johny4481
Bacula píše:
05 led 2022 22:56
Na protlak bych doporučila keříková rajčata Šejk, případně San Marzano. Ta jsou pozdější, ale výborná.
Děkuji

Re: Johny a sezóna 2022

Napsal: 06 led 2022 07:54
od Johny4481
Chose Manuel píše:
05 led 2022 15:53
Konečně seznámek co se dá i zapamatovat :) do tý Morugy jdi taky
No jo, loni toho bylo povícero i Moruga, ale nenašel jsem pro ni ve své kuchyni uplatnění. Na mě už je to moc. Ecuadorian devils breath se stejnou pálivostí jako Habanero jsem odstranil z důvodu chuti. Haba je chutnější. A místo beranů už budou jen Jalapeňos.

Taky omezím počet rostlinek. Neměl jsem tolik času na zpracování. Něco jsem zavařil, něco nasušil, Pár dávek švestkové omáčky jsem udělal ale, spousta čekala na zpracování v lednici. Bylo toho dost. O čerstvé nikdo zájem neprojevil. I když jsem něco plodů rozdal, tak toho spousta skončilo na kompostu a to mi trhá srdíčko. :no: :no: :locked: