zdravím z Nového Jičína
Napsal: 30 říj 2021 14:52
Ahoj,
letos jsem se náhodou dostal k Chilli papričkám, teda k "pěstování". Pořídili jsme si zahradu. Manželka se chtěla postarat o semena, nesnáší pálivé, tak jsem to nechal na ní. Vybírala podle obrázku bez popisu a to se ukázalo jako dobrá volba. Takže 14 sazenic jemně pálivých berosů, 3 x AJI ROJO a 4 x nějaký zelený hybrid. Z toho pak bylo cca 40 x 0,7 l naložených berosů různého stádia zralosti. AJI ROJo je super, ale hodně mi toho nedozrálo, takže to šlo za okno nebo jsem to rozdal na sušení.
Mám docela rád nakládané chilli, bohužel nemám rád komerční nálevy. Chci si tedy nakládat sám, ale nemám sílu to pěstovat "ve velkém", takže bych chtěl mít jen několik odrůd, zralost si pohlídat sám a tak jsem si naobjednával různé druhy nakládaných chilli papriček abych si tak nějak vybral semena a pak uvidíme pro co se na příští rok rozhodnu.
S chilli nevařím, protože by to doma nikdo nejedl, ale k jakékoliv studené večeři se nějaká ta paprička hodí. Čerstvá nebo naložená, nepohrdnu ani jednou.
Nejsem masochista. Odrůdy jako Carolina Reaper určitě pěstovat nebudu ikdyž jsem ze zvědavosti ochutnal. Cokoliv do 100 k SHU ochutnám rád, do 350 k SHU nepohrdnu a co je nad už nemám ambice. Jiná je kdybych doma s chilli vařil, tam už by se asi dalo i s něčím ostřejším začarovat, možná...
Jinak určitě nepohrdnu ani s ničím jemně pikantním jako jsou třeba Large Cherry, Japaleno nebo klasické beros, poseidon nebo artist. Nevidím v tom nic slabošského. Jím to co mi chutná a není beros jako beros....
Lumír
letos jsem se náhodou dostal k Chilli papričkám, teda k "pěstování". Pořídili jsme si zahradu. Manželka se chtěla postarat o semena, nesnáší pálivé, tak jsem to nechal na ní. Vybírala podle obrázku bez popisu a to se ukázalo jako dobrá volba. Takže 14 sazenic jemně pálivých berosů, 3 x AJI ROJO a 4 x nějaký zelený hybrid. Z toho pak bylo cca 40 x 0,7 l naložených berosů různého stádia zralosti. AJI ROJo je super, ale hodně mi toho nedozrálo, takže to šlo za okno nebo jsem to rozdal na sušení.
Mám docela rád nakládané chilli, bohužel nemám rád komerční nálevy. Chci si tedy nakládat sám, ale nemám sílu to pěstovat "ve velkém", takže bych chtěl mít jen několik odrůd, zralost si pohlídat sám a tak jsem si naobjednával různé druhy nakládaných chilli papriček abych si tak nějak vybral semena a pak uvidíme pro co se na příští rok rozhodnu.
S chilli nevařím, protože by to doma nikdo nejedl, ale k jakékoliv studené večeři se nějaká ta paprička hodí. Čerstvá nebo naložená, nepohrdnu ani jednou.
Nejsem masochista. Odrůdy jako Carolina Reaper určitě pěstovat nebudu ikdyž jsem ze zvědavosti ochutnal. Cokoliv do 100 k SHU ochutnám rád, do 350 k SHU nepohrdnu a co je nad už nemám ambice. Jiná je kdybych doma s chilli vařil, tam už by se asi dalo i s něčím ostřejším začarovat, možná...
Jinak určitě nepohrdnu ani s ničím jemně pikantním jako jsou třeba Large Cherry, Japaleno nebo klasické beros, poseidon nebo artist. Nevidím v tom nic slabošského. Jím to co mi chutná a není beros jako beros....
Lumír