Ahoj
Napsal: 25 úno 2021 16:45
Ahoj všichni,
na tomto fóru jsem nováček, ale chilli papričky pěstuji nepřetržitě od roku 2006, kdy jsem dostal první semínka Habanero Orange.
Postupně jsem přidával další odrůdy. Byl jsem asi mezi jedním z prvních zahraničních zákazníků Fataliiho.
Obdivuji ty, kteří mají vlastní zahradu a tak mohou pěstovat mnoho desítek různých odrůd současně. Já se bohužel musím omezit na pár kbelíků na balkoně a trochu místa na zahradě rodičů. Na druhou stranu i tak sklidím dost chilli papriček na to, abych přes léto měl dost čerstvých a na podzim navařil chilli omáček na celé období do další sezóny a ještě spoustu rozdal známým.
Postupem času jsem se začal zajímat i o pěstování rajčat a dýní, takže teď už celé jaro piplám nějaké rostlinky.
Co bych tak ještě dodal? Možná snad pár mých dlouhodobě nejoblíbenějších odrůd. V chinenskách je to ze superhotů 7 Pod Brain Strain Yellow - má výborné aroma, masité plody a sklidím jich vždycky dost. Na druhé straně pálivosti je to NuMex Suave Red - nepálivá s parádním aroma habaner. Jen by mohla být trochu výnosnější. Z chinense dělám především omáčky.
Vždycky jsem měl rád odrůdy rodu baccatum jen tak čerstvé k jídlu v létě - Blondie - silně pálivá ale výborná ještě nezralá a plodí hodně, Dedo De Moca Yellow - jen středně pálivá (což je výhoda, když jich chcete sníst víc), teď nově Ají Guayana - jemně pálivá a celkově výborná.
U rodu pubescens jsem měl vždycky problém se shazováním květů a špatnou plodivostí. Ale loňský rok se mi moc vydařil - hlavně Rocoto Peruvian Red bylo perfektní - už první nasazené květy daly plody a, co se mi líbilo, byla i pálivost, která byla tak akorát.
Tomáš
na tomto fóru jsem nováček, ale chilli papričky pěstuji nepřetržitě od roku 2006, kdy jsem dostal první semínka Habanero Orange.
Postupně jsem přidával další odrůdy. Byl jsem asi mezi jedním z prvních zahraničních zákazníků Fataliiho.
Obdivuji ty, kteří mají vlastní zahradu a tak mohou pěstovat mnoho desítek různých odrůd současně. Já se bohužel musím omezit na pár kbelíků na balkoně a trochu místa na zahradě rodičů. Na druhou stranu i tak sklidím dost chilli papriček na to, abych přes léto měl dost čerstvých a na podzim navařil chilli omáček na celé období do další sezóny a ještě spoustu rozdal známým.
Postupem času jsem se začal zajímat i o pěstování rajčat a dýní, takže teď už celé jaro piplám nějaké rostlinky.
Co bych tak ještě dodal? Možná snad pár mých dlouhodobě nejoblíbenějších odrůd. V chinenskách je to ze superhotů 7 Pod Brain Strain Yellow - má výborné aroma, masité plody a sklidím jich vždycky dost. Na druhé straně pálivosti je to NuMex Suave Red - nepálivá s parádním aroma habaner. Jen by mohla být trochu výnosnější. Z chinense dělám především omáčky.
Vždycky jsem měl rád odrůdy rodu baccatum jen tak čerstvé k jídlu v létě - Blondie - silně pálivá ale výborná ještě nezralá a plodí hodně, Dedo De Moca Yellow - jen středně pálivá (což je výhoda, když jich chcete sníst víc), teď nově Ají Guayana - jemně pálivá a celkově výborná.
U rodu pubescens jsem měl vždycky problém se shazováním květů a špatnou plodivostí. Ale loňský rok se mi moc vydařil - hlavně Rocoto Peruvian Red bylo perfektní - už první nasazené květy daly plody a, co se mi líbilo, byla i pálivost, která byla tak akorát.
Tomáš