Komar
Napsal: 29 pro 2016 16:16
Zdravím místní chilli komunitu.
Již nějakou dobu se Vám tu inkognito pročítám fórem a čerpám nápady. Myslím, že je nejvyšší čas se představit.
Jmenuji se Martin, žiju ve Zlíně a v pěstování čehokoliv jsem začátečník.
Když by mi někdo před rokem řekl, že za rok budu holdovat chilli řekl bych mu že je blázen, natož tak něco pěstovat.
Loni na jaře jsem dostal dvě sazenice habanera, vrcholem pálivosti pro mě tehdy byla sweet-chilli sauce z marketu
Řekl jsem si že z nich něco vypěstovat zkusím. Aby má potenciální úroda nepřišla nazmar začal jsem pomalu testovat, kupovat co se kde dalo a pomalu chilli přicházet na chuť. Ještě než mi stihlo něco uzrát už ze mě byl capsaicinový závislák.
Úroda teda nebyla žádná sláva. Nevím co jsem taky tehdy čekal v malých květináčích na vnitřním parapetu,bez jakéhokoliv hnojiva, keříky cca 30cm vysoké a dohromady 5 plodů. Jediné štěstí bylo že se mi povedlo alespoň něco málo loni nakoupit.
Dneska už není dne kdybych neměl tendence si alespoň trochu spálit hubu . Takže má mrzká zásoba nakoupených dobrot pomalu ale jistě dochází a logickým východiskem pro další roky je zrealizovat vlastní počin.
Takže s chutí do toho:
Nechal jsem se inspirovat tady na fóru a z věcí které jsem našel doma jsem si zřídil minipařeniště. (fotka dole)
Pokoupil jsem různé semínka a výsledný seznam pro letošní rok vypadá následovně:
- Habanero Red Savina
- Peito de Moca
- Naga Morich
- Machu Picchu
- Carolina Reaper HP22B
- Trinidad Scorpion Moruga
- Bhut Jolokia (ty nejsou 100% čisté, mám je na doplnění stavu, na fotce v pravo bez cedulek)
Uvidím co se z toho nakonec v září vyklube.
Takže ještě jednou Vás všechny zdravím
Jsem rád že chilli fórum existuje a já mohu být jeho součástí.
Díky za pozornost
Již nějakou dobu se Vám tu inkognito pročítám fórem a čerpám nápady. Myslím, že je nejvyšší čas se představit.
Jmenuji se Martin, žiju ve Zlíně a v pěstování čehokoliv jsem začátečník.
Když by mi někdo před rokem řekl, že za rok budu holdovat chilli řekl bych mu že je blázen, natož tak něco pěstovat.
Loni na jaře jsem dostal dvě sazenice habanera, vrcholem pálivosti pro mě tehdy byla sweet-chilli sauce z marketu
Řekl jsem si že z nich něco vypěstovat zkusím. Aby má potenciální úroda nepřišla nazmar začal jsem pomalu testovat, kupovat co se kde dalo a pomalu chilli přicházet na chuť. Ještě než mi stihlo něco uzrát už ze mě byl capsaicinový závislák.
Úroda teda nebyla žádná sláva. Nevím co jsem taky tehdy čekal v malých květináčích na vnitřním parapetu,bez jakéhokoliv hnojiva, keříky cca 30cm vysoké a dohromady 5 plodů. Jediné štěstí bylo že se mi povedlo alespoň něco málo loni nakoupit.
Dneska už není dne kdybych neměl tendence si alespoň trochu spálit hubu . Takže má mrzká zásoba nakoupených dobrot pomalu ale jistě dochází a logickým východiskem pro další roky je zrealizovat vlastní počin.
Takže s chutí do toho:
Nechal jsem se inspirovat tady na fóru a z věcí které jsem našel doma jsem si zřídil minipařeniště. (fotka dole)
Pokoupil jsem různé semínka a výsledný seznam pro letošní rok vypadá následovně:
- Habanero Red Savina
- Peito de Moca
- Naga Morich
- Machu Picchu
- Carolina Reaper HP22B
- Trinidad Scorpion Moruga
- Bhut Jolokia (ty nejsou 100% čisté, mám je na doplnění stavu, na fotce v pravo bez cedulek)
Uvidím co se z toho nakonec v září vyklube.
Takže ještě jednou Vás všechny zdravím
Jsem rád že chilli fórum existuje a já mohu být jeho součástí.
Díky za pozornost