Stránka 1 z 1

Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 09:32
od UrdnotWrex
Ahojte, letos jsem vyrobil svou první pastu Chu-nan podle TeaRacerova receptu (díky chlape :thumbup: ), ale nějak jsem nedomyslel, že kombinace chilli, česneku a zázvoru spíš než k útlumu zavelí k nárůstu palu. A tak jsem bezelstně zamíchal Morugu, Nagu a pár Karolínek a vyrobil takové peklo, že mi i půl čajové lžičky dělá díru do žaludku (hořící hubu ani tu druhou díru neřeším, ale zapíchnuté kopí v žaludku mi nedělá dobře). A tak hledám způsob, jak a čím to trochu naředit, aby se to dalo jíst a zároveň se nezničila skvělá chuť. Nemáte zkušenosti?
54087

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 10:22
od petr.polasek
Jedině udělat další várku z něčeho daleko méně pálivého a smíchat. BTW - nezdá se mi, že by dané ingredience zvýšily pal, zde si myslím, že je to tím, že se při výrobě určitě rozdrtila nějaká semínka. Kromě toho to může být dáno i kombinací použitých superhotů - každý má jiný charakter palu. Ale to je můj názor, může to být i jinak. Uvidíme, co napíší ostatní

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 10:52
od OMO
Morugu, Nagu a pár Karolínek ... mluví za vše. Kup si kilo červených kápií a řízni to tím.

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 12:02
od UrdnotWrex
Kdysi jsem někde četl o rozvařené nebo pečené a rozmixované cuketě nebo lilku jako "bezchuťovém" nosiči, ale nemůžu to teď nikde najít. Nicméně jste mě s těmi kapiemi přivedli na myšlenku je nejdřív ugrilovat, aby změkly a byly víc chuťově neutrální. Díky moc!

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 21:19
od Tea Racer
Naředit, tak jak tu píší, kapie, jalapena, cosi nepálivého. Pal chunan pasta malinko ubere a vyzdvihne chut.... ale pokud jsi tam dal vraždy, bude to vražda... proste dávej méne a déle to vydrží. :-)

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 21:42
od UrdnotWrex
S Morugou i Nagou mám zkušenosti, takže jsem zradu nečekal. Tak to svedu na Karolinu, stejně mi z té party chutná nejmíň 😀. Koupím kapie a jdu na to. Příští rok budu vysazovat červené Habanera, tak použiju ty.

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Napsal: 23 říj 2018 21:59
od Tea Racer
Je to o zkusenostech, chutích, preferencích, ale uplne na pohodu, proste dávej méně... :-)